Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke: Signal til EU om at beskytte de ydre grænser

Grænsekontrol er ikke drømmescenariet for Løkke. Han håber, at EU træder i karakter med en fælles løsning.

København: Europæiske ledere må gå sammen om at finde en løsning på flygtningepresset, hvis man vil undgå, at landene selvstændigt indfører grænsekontrol.

Det sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til mandagens pressemøde, hvor regeringen præsenterede planen for en midlertidig stikprøvekontrol ved grænsen.

- Det her er et klart signal om, at Europa er nødt til at træffe beslutninger, der kan beskytte de ydre grænser.

Siden flygtningestrømmen mod Europa eksploderede i sensommeren 2015, har stadig flere lande taget sagen i egen hånd for at sikre sig mod en uoverskuelig tilstrømning af asylansøgere.

- Jeg tror, det er åbenlyst, at vi er i en situation, hvor man vil se flere og flere lande, der er tvunget til at indføre midlertidig grænsekontrol, hvis EU ikke kan beskytte de ydre grænser, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han mener, at det kunne være undgået, hvis EU-landenes ledere var nået frem til en fælles håndtering af udfordringen.

- Vi har brug for europæiske ledere, der svarer på det her. Vi har presset på for en fælles europæisk løsning. Det, vi har brug for nu, er, at tage fælles beslutning om at bruge flygtningehotspots i praksis, siger han.

Ifølge Løkke er en dansk grænsekontrol bestemt ikke den optimale løsning. Han frygter derfor, at EU's manglende indgriben kan få konsekvenser for både danskere og europæere.

- Det er ikke et lykkeligt øjeblik. Vi har investeret millioner i Øresundsregionen, så det er et skridt tilbage.

- Hvis vi ikke beskytter de ydre grænser, vil der være mulighed for en negativ påvirkning på europæernes frihed. På den lange bane er der risiko for, at det kan påvirke den europæiske vækst negativt, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.