Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke: SAS-bestyrelse må vise vejen ud af krisen

SAS må reducere sine omkostninger betragteligt, ellers bliver SAS en del af historiebøgerne, siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Bestyrelsen og direktionen i det kriseramte flyselskab SAS har et ansvar for at finde en vej ud af krisen.

Det siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, der understreger, at bestyrelsen og direktionen har et samlet ansvar for den situation, som flyselskabet i øjeblikket er i.

- Først og fremmest er der nu et ansvar for at vise en vej frem, og det er også det, jeg forstår, er indholdet i den redningsplan, der er lagt frem, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han vil ikke placere ansvaret for krisen hos den liberale Fritz Schur, der har været bestyrelsesformand i SAS siden 2008.

- Jeg har ingen forudsætninger for at vurdere det interne bestyrelsesarbejde eller samspillet mellem bestyrelse og direktion, men det er åbenlyst, at SAS ikke har gjort det godt nok og er udfordret som virksomhed, siger Lars Løkke Rasmussen, der ser »betydelige lyspunkter« i den redningsplan, der nu er blevet lagt frem.

- Men det er også åbenlyst, at det viser, at hvis SAS ikke er i stand til at minimere deres omkostningsniveau ganske betragteligt, så er SAS noget, der skal skrives ind i historiebøgerne, siger Lars Løkke Rasmussen.

Tidligere erhvervsminister Ole Sohn (SF) mener, at Fritz Schur bør gå af som formand, men den holdning kalder Lars Løkke Rasmussen for »politisk polemik«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks