Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke ryster på hovedet af S-udspil om jobcentre sydpå

Der er gode elementer, men noget af det er flagrende, siger statsministeren om socialdemokratisk vækstforslag.

Foto: Mikkel Berg Pedersen
Foto: Mikkel Berg Pedersen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er ikke videre imponeret af de syv forslag, Socialdemokratiet tirsdag har lagt frem. Forslagene skal ifølge partiet sikre, at danske virksomheder kan få den arbejdskraft, de har brug for.

Socialdemokratiet betegner selv de syv forslag som et vækstudspil. Statsministeren vælger betegnelsen "pamflet" om forslagene, der især handler om mere efter- og videreuddannelse.

»Der er selvfølgelig nogle gode elementer. Og der er overskrifter, vi allerede arbejder med,« siger Løkke.

» Fordi vi har jo allerede, inden den her pamflet fra Socialdemokratiet, aftalt med arbejdsmarkedets parter (arbejdsgivere og fagforeninger, red.), at vi skal tage hele diskussionen om efter- og videreuddannelse op.«

»Så det er aftalt. Ligesom det også er aftalt, at det er klogt, at vi venter på, at overenskomstforhandlingerne kommer på plads.«

Statsministeren mener dog også, at dele af udspillet "flagrer", siger han.

Han henviser til idéen om, at Danmark åbner jobcentre i sydeuropæiske lande for at tiltrække højtuddannede til de brancher, hvor der mangler arbejdskraft.

» Vi skal åbenbart tage ud og rekruttere bulgarere og rumænere. Samtidig med at vi gør det sværere at komme hertil for folk fra Australien og New Zealand.«

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.