Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke: Respekter prins Henriks ret til privatliv

Løkke har stor respekt for den royale familie, hvor prins Henrik den seneste tid har luftet sin utilfredshed.

Løkke har stor respekt for den royale familie, hvor prins Henrik den seneste tid har luftet sin utilfredshed. (foto: Henning Bagger / Scanpix2017)
Løkke har stor respekt for den royale familie, hvor prins Henrik den seneste tid har luftet sin utilfredshed. (foto: Henning Bagger / Scanpix2017)

Prins Henrik og dronning Margrethe skal alligevel ikke begraves sammen, fordi prinsen er utilfreds med sin rolle og den titel, han er blevet tildelt i det danske monarki.

Den nyhed skabte store overskrifter i sidste uge. Og efterfølgende har prins Henrik udtalt, at han ikke respekteres nok af dronningen, som prinsen ikke er ligestillet med.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er trist over sagen. Det siger han i forbindelse med Venstres sommergruppemøde i Aalborg.

»Jeg har stor respekt for og kærlighed til den kongelige familie. Det er ikke nogen nem periode i kongehuset.«

»Regentparrets interne forhold vil jeg ikke kommentere på. Men blot opfordre til, at vi alle respekterer familiens ret til privatliv, ikke mindst for prins Henrik, som jo er gået på pension.«

»Dronningen yder en beundringsværdig indsats for det land, hun elsker så højt,« siger Løkke.

I et interview, som flere ugeblade offentliggjorde i denne uge, langede prins Henrik ud efter dronningen, som han mener »gør ham til narren« ved ikke at ligestille ham og give ham titel af kongegemal.

»Min kone giver mig ikke den respekt, som en almindelig kone skal give til sin ægtefælle,« sagde prinsen.

Til trods for sine udfald mod dronningen understregede prins Henrik, at han er glad for, at dronning Margrethe gerne vil være dronning, og at han elsker hende.

»Men som menneske skal hun vide, at hvis en mand og kone er gift, så er de lige, sagde prins Henrik med henvisning til sit årelange ønske om at få en titel, der i højere grad ligestiller ham med monarken.«

Titel af konge kan han ikke få. Det forhindrer Grundloven.

Kronprins Frederik sagde torsdag til Ekstra Bladet følgende til sagen:

»Jeg har kun det at sige, at jeg er rigtig ked af min fars beslutning på rigtig mange områder. Mere kan der ikke siges om den her sag på nuværende tidspunkt.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.