Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke orienterer om situationen med grænsekontrol mandag

Statsministeren vil holde et pressemøde mandag klokken 12. Emnet bliver situationen med Sveriges id-kontrol.

København: Ved sin side får statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) selskab af tre ministre, når han mandag orienterer om situationen i kølvandet på den skærpede grænsekontrol for rejsende til Sverige, som trådte i kraft ved midnat.

Det drejer sig om udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V), justitsminister Søren Pind (V) og transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V).

Pressemødet bliver holdt klokken 12 i Spejlsalen, lyder det i en pressemeddelelse fra Statsministeriet.

Allerede natten til søndag orienterede statsministeren om mødet på sin Facebook-profil.

- Jeg forventer at holde et pressemøde om situationen mandag klokken 12, skrev Lars Løkke Rasmussen.

Mandag morgen er forløbet stille og roligt, er meldingerne fra Københavns Lufthavn, og man skal kigge langt efter pendlere, der viser id-papirer for at krydse Øresund for første gang siden 1950'erne.

- Netop nu træder det såkaldte transportøransvar, som den svenske regering har beslutte at indføre, i kraft, skriver statsministeren.

- Uanset hvad man mener om beslutningen, så er den altså nu en realitet. Og den vil skabe besvær og problemer for de mange, der hver dag pendler i Øresundsregionen mellem arbejde og bopæl, lyder det videre.

Klokken 15 bliver partiernes transportordførere orienteret om den skærpede grænsekontrol i Transportministeriet.

- Det er simpelthen en orientering om, hvordan man håndterer id-kontrollen i praksis, hvor vi får mulighed for at stille spørgsmål, siger Kristian Pihl Lorentzen, der er transportordfører for Venstre.

Den danske statsminister kalder det "et stort tilbageslag for idéen om at binde København og Skåne sammen til en slagkraftig, international region."

- DSB og de danske myndigheder har forberedt sig så godt som muligt, så generne bliver mindst mulige. Og vi har beredskab til at sikre, at vi kan håndtere de problemer med ophobning af illegale udlændinge i Danmark, den svenske beslutning kan skabe i Danmark, skriver Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

- For som jeg sagde i mit nytårstale: Vi vil ikke igen se flygtninge og migranter vandre på vores motorveje. Vi skal sikre ro og orden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.