Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke om russisk trussel mod Danmark: Vi kan sove trygt

Mens Sverige forbereder sin befolkning på et angreb fra Rusland, maner statsministeren til ro i Danmark.

København. Sverige er ikke medlem af Nato. Det er Danmark. Blandt andet derfor behøver danskerne ikke at forberede sig på et væbnet angreb fra Rusland.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), efter at det tidligere på måneden kom frem, at Sverige advarer sin befolkning om risikoen for angreb fra russerne.

- Der er ingen af os, der har et billede af, at der pludselig står russere i Køge Bugt. Det hænger blandt andet sammen med, at vi netop tager vores Nato-medlemskab alvorligt, siger han.

Løkke er i Baltikum, hvor han blandt andet besøger danske styrker, som sammen med Nato-alliancen er til stede for at sende et signal til Rusland.

- Vi har set eksempler på, at Rusland på cyberområdet stepper op. Det har vi også set i Danmark. Men min bedste anbefaling er, at vi skal gå roligt i seng, siger Løkke.

Svenskerne er kommet frem til deres konklusion efter konklusionen i en rapport fra Försvarsberedningen om det svenske totalforsvar.

Försvarsberedningen er en kommission bestående af fremtrædende medlemmer af alle Riksdagens partier, forsvaret samt en række ministre.

- Sverige er i anden situation end Danmark, fordi svenskerne ikke er medlemmer af Nato. Danmark er et trygt sted at leve. Det er det, ikke mindst fordi vi tager sikkerhedsbilledet alvorligt, siger Løkke.

- Det er også netop i det lys, at regeringen netop i disse dage forhandler med henblik på at færdiggøre en forsvarsaftale, som kan give dansk forsvar et substantielt løft, så vi kan leve op til vores Nato-forpligtigelser.

- Vores tilstedeværelse i Baltikum med en række andre lande er et stærkt symbol på, at der er indhold i Nato. Det er verdens største militæralliance, lyder det fra statsministeren.

Han har på turen i Estland, Litauen og Letland mødt en række af sine baltiske kolleger. Med på turen var også forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Siden 2014 har EU gradvist indført sanktioner mod Rusland. EU's lande har vedtaget mange sanktioner mod Rusland for konflikten i Ukraine og annekteringen af Krim.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.