Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke om øget militærindsats mod IS: Mørket skal bekæmpes

Et flertal i Folketinget har vedtaget at indsætte blandt andet syv F-16-kampfly i kampen mod Islamisk Stat.

Et bredt flertal i Folketinget har tirsdag vedtaget at øge Danmarks militære bidrag betragteligt i indsatsen mod Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien.

»Den brutale og hensynsløse terrororganisation Isil (andet navn for IS, red.) skal møde et kraftfuldt svar fra omverdenen. Mørket skal bekæmpes,« siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

»Derfor har Danmark fra starten været en del af koalitionen mod Isil, og vi øger nu vores bidrag betragteligt,« siger han i en kommentar.

Sammen med regeringen stemte Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Radikale og Konservative ja til forslaget om at bruge 300 millioner kroner til en øget militær indsats.

Kun Enhedslisten, SF og Alternativet er imod forslaget.

Danmark gør klar til at sende i alt syv F-16-kampfly, et Hercules-transportfly og op til 400 mand af sted.

»Det er altid en alvorlig beslutning at sende vores dygtige mænd og kvinder på missioner i verden. Soldaterne fortjener vores største respekt. Deres professionelle, ukuelige indsats bidrager til at gøre verden til et tryggere sted og tjener vort land til ære,« siger statsministeren.

Det har ikke været en let beslutning at sende danske soldater i krig, lyder det ligeledes fra udenrigsminister Kristian Jensen (V) fra talerstolen i folketingssalen.

Det er dog en nødvendig beslutning, fastslår ministeren.

»Takket være den globale koalitions indsats står vi i en situation, hvor Irak ikke er brudt sammen og hvor Isil derimod er trængt tilbage.«

»Og sådan er det, fordi Danmark med mere end 65 koalitionspartnere har taget ansvar. Det understreger, at Isil skal bekæmpes militært,« siger Kristian Jensen.

Kampen bliver hverken simpel, let eller kortvarig, understreger ministeren.

»Vi skal indstille os på, at den tværtimod bliver lang og kompleks. Det er derfor, koalitionen har en bredspektret og flerårig strategi,« siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.