Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke og EU-venner frygter blokade af brexit-forhandlinger

Sammen med Irland og Holland er Danmark blandt de EU-lande, der har mest på spil i bruddet med Storbritannien.

Sammen med Irland og Holland er Danmark blandt de EU-lande, der har mest på spil i bruddet med Storbritannien.
Sammen med Irland og Holland er Danmark blandt de EU-lande, der har mest på spil i bruddet med Storbritannien.

Den forestående skilsmisse mellem Storbritannien og EU er så kompleks og involverer så mange interesser, at forhandlingerne risikerer at køre fast.

Den bekymring deler statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med sin irske og sin hollandske kollega.

Efter et møde i hollandske Haag understreger de tre regeringschefer vigtigheden af, at enkelte landes interesser ikke får lov at forsinke processen.

»Vi må undgå, at små ting kommer til at tage den overordnede diskussion som gidsel,« siger den hollandske premierminister, Mark Rutte.

Netop Irland, Holland og Danmark er blandt de EU-lande, som har mest at miste, hvis forhandlingerne med briterne kører skævt.

En fælles bekymring gælder det fremtidige handelsforhold til Storbritannien.

I sit udkast til retningslinjer for forhandlingerne insisterer EU-præsident Donald Tusk dog på, at parterne i første fase af exit-processen skal opnå "tilstrækkelige fremskridt" på områder, der relaterer sig til selve bruddet.

Først derefter kan forhandlingerne om en frihandelsaftale mellem EU og Storbritannien begynde.

Det anslås, at 53.000 danske arbejdspladser afhænger af eksporten til Storbritannien, der er Danmarks fjerdestørste eksportmarked.

Omtrent 2400 danske virksomheder står for den omfattende eksport.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.