Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke ønsker opgør med ghettoer

Det skal være lettere at rive de indvandrertunge ghettoer ned, lovede statsministeren i sin åbningstale.

Bulldozerne kan blive sat ind mod ghettoerne i Gellerup, Vollsmose, Tingbjerg og Mjølnerparken. I sin afslutningstale i Folketinget lagde statsminister Lars Løkke Rasmussen op til et nyt opgør med ghettoerne, som regeringen mener modvirker integrationen.

- Det skal være lettere at rive "sorte pletter" ned, sagde Lars Løkke Rasmussen og tilføjede, at regeringen vil udarbejde en samlet ghettostrategi, der sætter målrettet ind over for både fysiske rammer og beboersammensætning i ghettoområder. Et forslag, som regeringen også nævnte i sit opdaterede regeringsgrundlag i februar, og som Løkke altså nu giver ny luft.

- Det skal være lettere at hjælpe udsatte familier til at flytte fra ghettoen. Det skal være lettere at få ressourcestærke beboere ind. Vi vil ikke flere lappeløsninger. Vi vil varige løsninger, sagde Løkke. 

Hvornår den nye ghettoplan bliver præsenteret i detaljer, nævnte statsministeren intet om. Det er ikke første gang, at regeringen bebuder et opgør med ghettoerne. Faktisk har ledende politikere i de seneste to årtier talt om at rulle ghettoerne tilbage og sprede indvandrerne bedre ud i flere afkroge af landet.

Da regeringen præsenterede sine planer i februar, var Socialdemokraterne med på at rive boligblokke ned.

»Men du skal målbevidst ændre beboersammensætningen, og det betyder, at du skal have råd til at have lejligheder stående tomme i en periode,« sagde Socialdemokraternes integrationsordfører Henrik Dam Kristensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.