Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke: Lykketofts tavshed udløser injurierende kommentarer

»Forklar dig, forsvar dig«. Opfordringen til Lykketoft fra statsminister Lars Løkke Rasmussen er ikke til at tage fejl af.

Den meget omtalte tale, som Mogens Lykketoft holdt til en privat 70-års fødselsdag, hvori han både udstyrede statsminister Lars Løkke Rasmussen og den tidligere S-regering med lidet flatterende beskrivelser, har sat godt gang i debatten på sociale medier.

Og mens hovedpersonen selv er krøbet i flyverskjul, ruller det ind med kommentarer på hans Facebook-profil - både den slags, der støtter ham i hans synspunkter, og dem, der tager kraftigt afstand - og det har fået Lars Løkke Rasmussen til at sende en klokkeklar opfordring til Mogens Lykketoft.

»Forklar dig, forsvar dig, men lad være med at gemme dig. Det er på ingen måder værdigt,« skriver statsministeren på Facebook.

Her hæfter han sig også ved, at Lykketofts manglende tilstedeværelse - efter at Berlingske forleden kunne bringe hele den omtalte tale, der efter at være blevet afholdt, også blev rundsendt på mail til deltagerne - fører til »injurieriende kommentarer«.

»Netop den attitude legitimerer nu, at der på hans Facebook-side skrives den ene injurierende kommentar efter den anden, som kunne holde den halve advokatstand i beskæftigelse, hvis ellers jeg tog det hele alvorligt. Det er - undskyld mig - for sølle.« skriver Lars Løkke Rasmussen.

Tirsdag lagde Mogens Løkketoft følgende ud på sin Facebook, og siden da har der ikke været yderligere kommentarer fra ham:

Og det har altså fået flere til tasterne:

»Lad bare endelig ordene stå lidt endnu, for de er rammende, relevante - og din holdning deles af mange, tror jeg,« lyder det fra en bruger.

»Kære Mogens Lykketoft, du har ret i din kritik. Og tak fordi nogen endelig tager bladet fra munden. Fortsæt. Du skal ikke beklage,« lyder det fra en anden.

Også den tidligere forbundsformand for 3F, Poul Erik Skov Christensen, bakker Lykketoft op på Facebook:

»Kære Mogens, lad nu være med at give en undskyldning for noget til nogen. Please... Det er jo en kendsgerning, at besynderlige sager med rod, bortforklaringer, manglende betalinger osv, har klæbet sig til Lars Løkke, som til en småsvindlende brugtvognsforhandler. En kendsgerning er også, at den tidligere regering, på trods af relativ gode odds ikke magtede at lægge en strategi, der kunne holde de borgerlige ude af regeringskontorerne. Det er vel blot facts, du refererer, det er der da ikke noget at undskylde for...« skriver han som kommentar til Lykketofts seneste opdatering.

Se hele Løkkes Facebook-opdatering her:

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.