Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke lægger statsministervægt bag nytolkning af menneskeret

Statsministeren vil tale i Europarådet, hvor Danmark kæmper for at skubbe til Menneskerettighedsdomstolen.

Statsministeren vil tale i Europarådet, hvor Danmark kæmper for at skubbe til Menneskerettighedsdomstolen. Arkivfoto.
Statsministeren vil tale i Europarådet, hvor Danmark kæmper for at skubbe til Menneskerettighedsdomstolen. Arkivfoto.

København. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tager onsdag til Strasbourg for at tale i Europarådets Parlamentariske Forsamling.

Danmark er formand for Europarådet og har som sin førsteprioritet at reformere Menneskerettighedsdomstolens fortolkning af menneskerettighedskonventionen.

Regeringen mener nemlig, at den i nogle sager hindrer udvisning af kriminelle udlændinge.

»Der er tegn på, at Menneskerettighedsdomstolen allerede lytter og er på vej i den rigtige retning,« udtaler Løkke i en pressemeddelelse.

»Det er positivt. Den udvikling skal vi fastholde og skubbe yderligere til i vores reforminitiativ. Det glæder jeg mig til at drøfte i Strasbourg.«

Pressemeddelelsen kommer samme dag, som Jyllands-Posten bringer et interview med Danmarks ambassadør i Europarådet, Arnold de Fine Skibsted.

Han fortæller, at en alvorlig konflikt med Rusland skygger for de prioriteter, regeringen ellers har udvalgt for Danmarks formandskab for Europarådet.

»Succeskriteriet for det danske formandskab er at holde sammen på organisationen og forhindre, at den går i opløsning,« siger ambassadør Arnold de Fine Skibsted til Jyllands-Posten.

»Det handler om at sikre Europarådets overlevelse og eksistens. Problemet med Rusland er større og ligger ud over de andre danske prioriteter. Det er en meget vanskelig situation, som vores formandskab fokuserer på.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.