Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke-kritiker fra DF trækker i land: Jeg er blevet misforstået

Regeringens støtteparti beklager torpedering af statsministeren efter samråd og føler sig misforstået.

(ARKIV) Ib Poulsen (DF) og Maria Reumert Gjerding (EL) før samrådet på Christiansborg I København, torsdag den 9. november 2017.
(ARKIV) Ib Poulsen (DF) og Maria Reumert Gjerding (EL) før samrådet på Christiansborg I København, torsdag den 9. november 2017.

København. Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen, trækker nu sin kritik af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i land. Det drejer sig om statsministerens relation til kvotekonger - storfiskere, der sidder på en stor del af fiskekvoterne.

Mandag var Ib Poulsen ude med en kraftig kritik af Lars Løkke, der, før han blev statsminister, modtog en uges ophold i et sommerhus i Skagen til en anslået værdi af 10.000 kroner af storfisker John-Anker Hametner Larsen.

Men han var gået for langt, lyder det nu.

»Det har været udlagt forkert, og jeg har udtrykt mig forkert. Det beklager jeg«, siger Ib Poulsen til Radio24Syv.

Efter onsdagens samråd med statsministeren undgik fiskeriordføreren først pressen, der dog fangede ham til en kort kommentar, hvor han blødte op.

Men nu går han altså linen ud og beklager. Dermed ser der ud til at være opbakning til statsministeren fra regeringens støtteparti.

Citatet fra fiskeriordføreren, som han mener er blevet udlagt forkert, var en kritik af Lars Løkke Rasmussens kurs i sagen.

»Sammenholdt med de ting, der er kommet frem omkring Løkkefonden, så er det jo det billede, der står tilbage:«

»At man har købt sig adgang til at få indflydelse på regeringens førte politik«, sagde han til Ritzau mandag.

Men nu har fiskeriordføreren altså trukket i land.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.