Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke: Kommuner skal tænke over signalet i bijob

Kommunerne skal tænke over, hvor mange hverv hvert enkelt byrådsmedlem kan have, mener statsministeren.

København. Syv af landets 98 borgmestre er bedre lønnet end statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der tjener godt 1,5 millioner kroner.

Det er ikke deres borgmesterløn, der gør udslaget, men poster i udvalg og bestyrelser, der udløser et ekstra honorar.

Enhedslisten finder det uretfærdigt, at borgmestrene "kan få dobbeltløn, når der er smalhals i den offentlige sektor" og foreslår derfor, at borgmestre og regionsformænd får modregnet ekstra indtægter i deres løn.

Det er ikke umiddelbart et beslutningsforslag, Løkke har tænkt sig at stemme for. Men han medgiver, at det er et spørgsmål, kommunalbestyrelserne må tage op:

- Jeg synes, man skal tænke sig om ude i de enkelte kommuner - også i forhold til det signal, man sender til borgerne, siger statsministeren under Folketingets spørgetime.

- Måske ligger der en diskussion for kommunalbestyrelserne om, på hvor få hænder hvervene skal være. Ikke ud fra en jantelov-betragtning, men mere i forhold til hvor meget det enkelte menneske kan løse.

Løkke bryder sig ikke om termen "dobbeltløn", påpeger han flere gange:

- Jeg kender ingen, der får to gange borgmestervederlag. De får et borgmestervederlag for at være borgmester.

- Og så er der nogle borgmestre, der ved siden af har påtaget sig forskellige bestyrelseshverv, som de får honorar for.

- Der er ikke noget mærkeligt i, at man får sin løn for at passe sit hverv og får et honorar, hvis man påtager sig andre hverv ved siden af, siger statsministeren.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.