Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke knytter bånd til Indonesien med signeret Metallica-sæt

For første gang er en dansk statsminister på officielt besøg i Indonesien. Og det er med en særlig gave.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er på officielt besøg i Indonesien, hvor han har givet præsident Joko Widodo en boks med Metallica-albummet Master of Puppets signeret af den danske trommeslager Lars Ulrich. Reuters/Antara Foto
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er på officielt besøg i Indonesien, hvor han har givet præsident Joko Widodo en boks med Metallica-albummet Master of Puppets signeret af den danske trommeslager Lars Ulrich. Reuters/Antara Foto

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er på officielt besøg i Indonesien, hvor han tirsdag mødes med præsident Joko Widodo. Med sig har han en særlig gave til det heavy metal-elskende statsoverhoved:

En boks med Metallica-albummet Master of Puppets signeret af den danske trommeslager Lars Ulrich.

Joko Widodo er ikke alene stor Metallica-fan, han er også statsoverhoved for verdens fjerdemest befolkede land - og 16. største økonomi med en årlig vækst på omkring fem procent.

Derfor er det ikke et uinteressant land for Danmark og dansk erhverv at knytte tættere bånd til, og under mødet underskrev Løkke og Widodo en fælleserklæring om et styrket samarbejde.

»I 2030 ventes Indonesien at være blandt verdens største økonomier. Og skridt for skridt påtager Indonesien sig en ledende international rolle«, siger Løkke under et fælles pressemøde i præsidentpaladset.

»Det bringer nye muligheder til Indonesien. Og jeg er sikker på, at vores tætte bånd vil blive en fordel for os begge.«

»Præsident Joko Widodo og jeg aftalte at fremme handel og investeringer og fortsætte med at reducere barrierer for investeringer.«

Med på turen har Løkke en dansk erhvervsdelegation med blandt andre Vestas, Grundfos, Terma og Novo Nordisk.

Danmark eksporterede sidste år varer og tjenester for 2,1 milliarder kroner til Indonesien. Den anden vej lød importen på 2,3 milliarder kroner.

Men ud over at være en økonomi i vækst, bliver Indonesien også på flere punkter kritiseret af det internationale samfund - blandt andet for at henrette narkodømte og straffe seksuelle forbrydelser med medicinsk kastration.

I den konservative provins Aceh fik to mænd tidligere i år 83 stokkeslag på en offentlig plads, fordi de havde haft sex med hinanden.

I den fælles erklæring fra Løkke og Widodo hedder det dog, at de "bekræfter deres engagement i at fremme og beskytte menneskerettighederne".

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.