Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke: Jeg vil ikke stå i vejen for Venstres succes

Lars Løkke Rasmussen vil forholde sig til, om han også er formand for Venstre efter tirsdagens hovedbestyrelsesmøde, men understreger, at han ikke vil ligge partiet til last.

Lars Løkke Rasmussen.
Lars Løkke Rasmussen.

Om Lars Løkke Rasmussen (V) fortsat er formand for Venstre efter det skæbnesvangre møde i Odense tirsdag aften vil han ikke svare ja eller nej til.

Men han indikerer, at det kan trække op til et exit, hvis han bliver for stor en belastning for partiet.

»Jeg har klart sagt, at jeg ikke stiller mig i vejen for succes til Venstre. Det har jeg sagt hele vejen igennem på alle indre linjer, og det er stadig mit synspunkt,« siger Lars Løkke Rasmussen til TV 2 News tirsdag formiddag.

I de seneste dage har tre medlemmer af Venstres folketingsgruppe valgt at stå frem og kræve Lars Løkke Rasmussens afsked, og flere indtil videre anonyme medlemmer af gruppen har varslet, at de vil gøre det samme på tirsdagens gruppemøde klokken 11.30. Og det har Lars Løkke Rasmussen bemærket, uden at han dog vil fortælle hvilke overvejelser, det har kastet ham ud i.

»Jeg reflekterer selvfølgelig over alt, hvad jeg hører og ser, og jeg glæder mig til at møde hovedbestyrelsen i aften for at tale til dem, og til at de kan tale til mig,« siger Lars Løkke Rasmussen.

På spørgsmålet om, hvorvidt han er formand, når dagen er omme, svarer han:

»Jeg kan svare på, at der er indkaldt til et hovedbestyrelsesmøde i aften. Det har jeg selv indkaldt til, fordi vi ikke fik et godt europaparlamentsvalg. Det skyldtes i stor udstrækning den virak, der har været omkring mig. Jeg påtog mig ansvaret og indkaldte hovedbestyrelsen,« siger Lars Løkke Rasmussen og kommer med en slet skjult kritik af de Venstre-medlemmer, der har fortalt deres holdning til sagen til medierne.

»Jeg appellerede til alle om lige at ryste hovedet og synke spyttet. Det er der nogen, der har gjort. Der er også nogen, der har haft meget travlt med at folde den her debat ud i offentligheden, og det er jeg lidt bekymret over, for det vigtigste for mig er sådan set, hvordan Venstre kommer videre,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Berlingske følger hele dagen situationen i Venstre tæt, og du kan her følge slagets gang i vores liveblog, som opdateres løbende.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.