Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke indkalder til EU-møde

Statsministeren vil indkalde til et møde om dansk europapolitik inden sommerferien. Sådan sagde han i sin tale til Folketingets afslutningsdebat.

Inden sommerferien vil Statsminister Lars Løkke Rasmussen indkalde Folketingets partier til en snak om den danske europapolitik, for statsministeren vil af med de danske forbehold.

- Vi vil af med forbeholdene, når to grundlæggende ting er opfyldt, sagde Lars Løkke, da han her til morgen gik på Folketingets talerstol og aflagde sin redegørelse om den indenrigs- og udenrigspolitiske situation.

For at sende forbeholdene - og dermed også Euroen - til folkeafstemning skal der være klahed over samarbejdet i EU, og et bredt flertal af Folketingets partier skal bakke op om afstemningen, sagde statsministeren. Dermed gentog han sin betingelse om, at SF også skal være med.

- Jeg vil inden sommerferien indkalde Folketingets partier til et møde om dansk europapolitik, fortsatte han.

Statsministeren bruger traditionen tro taletiden til at fortælle, hvad der er sket gennem folketingsåret, der gik. Ikke overraskende var det den økonomiske politik og finanskrisen, som fyldte mest i talen, mens emner som bandekrig, klima og velfærd også blev berørt.

Afslutningsdebatten forventes at vare resten af dagen. Du kan følge den i vores live-blog fra Folketinget, og du kan læse hele Lars Løkke Rasmussens tale på statsministeriets hjemmeside.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.