Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke: Hvis man ikke stemmer er det andre der bestemmer

Hvis man stemmer ved kommunal- og regionsvalget, er man med til at forme samfundet, lyder det.

»Jeg tror ikke, jeg afslører nogen hemmelighed ved at sige, at jeg stemte på Venstre.«
»Jeg tror ikke, jeg afslører nogen hemmelighed ved at sige, at jeg stemte på Venstre.«

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) blev tirsdag mødt af glade og spørgelystne skolebørn, da han afgav sin stemme på Nyboder Skole i København.

Ikke overraskende har statsministeren stemt på Venstre, røbede han efter stemmeafgivelsen.

»Jeg tror ikke, jeg afslører nogen hemmelighed ved at sige, at jeg stemte på Venstre.«

»Hvis man ikke stemmer, er det andre, der bestemmer. Jeg håber, at Venstre får et godt valg, og jeg er meget opmærksom på, at det er et valg med 98 forskellige valg,« siger han.

Ved valget i 2013 fik Venstre knap halvdelen af borgmesterposterne, skønt partiet kun fik lidt mere end en fjerdedel af stemmerne.

Selv om Venstre håber på at kunne erobre flest borgmesterkæder igen, har partitoppen forsøgt at nedtone forventningerne.

Det er dog endnu for tidligt at tolke på, fastslår statsministeren.

»Først og fremmest håber jeg, at mange danskere møder frem og stemmer.«

»Vi fik mange borgmesterposter sidst, og det betyder, at mange venstreborgmester har haft mulighed for at vise befolkningen, hvad de kan.«

»Det er rigtigt, at vi havde en god valgnat sidste gang. Det gik ualmindeligt godt sidst, for med en fjerdedel af stemmerne fik vi noget, der ligner halvdelen af borgmesterposterne,« siger han.

Der er ikke lavet egentlige landsdækkende meningsmålinger op til kommunalvalget.

Men en valgvindsprognose fra forskere ved Københavns Universitet forudser, at Venstre vil gå lidt tilbage. Partiet vil få 24,5 procent af stemmerne mod 26,6 procent i 2013, spår forskerne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.