Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke har lettet skatten for 14,6 milliarder kroner

Ny opgørelse viser, at regeringen er lykkedes med at give "pænt store skattelettelser". Udbyttet er dog lille.

København. Trods historier om sløjfede ultimative krav, en finanslov i fare og afkoblede ambitioner om "historisk store skattelettelser" er det gradvist lykkedes blå blok at få lettet skatten markant siden seneste valg.

En ny opgørelse, som Børsen har fået lavet hos tænketanken Cepos, viser, at skatten siden 2015 er blevet lettet med samlet 14,6 milliarder kroner.

- Regeringens seneste skattereform er meget rettet mod at øge gevinsten for, om man er i arbejde eller ej, og det giver ikke så meget smæk for skillingen i forhold til arbejdsudbuddet, siger Michael Svarrer, overvismand og professor i økonomi på Aarhus Universitet, til Børsen.

Cheføkonom i den borgerligt liberale tænketank Cepos Mads Lundby Hansen mener, at regeringen har fået leveret "pænt store skattelettelser" sammenlignet med tidligere.

- Det er markant mere end den knap ene milliard, Helle Thorning-Schmidt (S) stod for at lette skatten med, siger han.

Til gengæld er han enig i, at regeringen har meget lidt at glæde sig over, når man ser på effekten af de 14,6 milliarder kroner.

VLAK-regeringen har som et centralt mål at øge arbejdsudbuddet med 55.000-60.000 personer i 2025. En opgørelse fra Finansministeriet viste dog i januar, at man kun havde nået 2100 personer siden 2015, hvoraf 1950 var fra V-regeringens tid.

Februars skatteaftale har bidraget med yderligere 1350 personer, men det bringer stadig kun det samlede tal op på 3450.

Til sammenlignet lykkedes det Helle Thorning-Schmidt at øge arbejdsudbuddet med 43.500 personer.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.