Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke giver Lykketoft igen: Minder om god tone

Statsministeren giver imellem linjerne i en Facebook-statusopdatering igen på Lykketofts grove kritik.

København: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er med Mogens Lykketofts ord en »lille svindler«.

Sådan betegnede den nuværende formand for FN's Generalforsamling Lars Løkke i en tale under sin egen 70-års fødselsdagsreception 9. januar.

Talen sendte han fem dage efter ud til receptionens gæster i en mail, som Berlingske er kommet i besiddelse af. Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra Løkke, men statsministeren kommenterer indirekte sagen på Facebook.

Her genudsender han sin alternative udgave af nytårstalen, hvori han opfordrer til en god tone i den politiske debat.

»Budskabet er vist ikke nået helt over Atlanten, skriver Løkke, der indsætter en glad smiley,« før han fortsætter:

»Sætter pris på alle mine folkevalgte kolleger, der hver med deres ideologiske udgangspunkt arbejder hårdt for det, de mener, tjener Danmark bedst.«

Her kan du se Løkkes opslag. Artiklen fortsætter under opslaget.

Også skatteminister Karsten Lauritzen (V) har været til tasterne med et budskab til Mogens Lykketoft:

»Tilsyneladende har vores FN-formand og udenrigsorakel mistet både sin udgave af takt og tone og almindelig pli,« skriver Karsten Lauritzen på Twitter med henvisning til Emma Gads gamle bog om gode manerer.

Lykketoft beklager over for Berlingske det, han betegner som »et følelsesudbrud« - og at en gæst har viderebragt noget, der »bidrager til absolut utilsigtet offentlig debat«.

Lars Løkke Rasmussen var ikke den eneste, der stod for skud i Lykketofts lækkede tale. Den tidligere socialdemokratiske regering under Helle Thorning-Schmidts ledelse bliver kaldt »talent- og profilløs« af den tidligere S-formand og mangeårige minister.

Lykketoft ventes at genoptage karrieren som folketingsmedlem, når han til september vender hjem fra FN i New York. Han har i øjeblikket orlov fra Folketinget.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.