Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke garanterer flere penge til sundhed

Lars Løkke Rasmussen lover flere penge til sundhedssektoren, hvis han bliver statsminister.

Det samlede offentlige forbrug i sundhedssektoren kommer til at stige, hvis Lars Løkke Rasmussen (V) bliver statsminister efter det kommende folketingsvalg.

Sådan lød garantien fra V-formanden selv, da han fredag aften gæstede programmet »Vi Ses Hos Clement« på DR 2.

Her faldt snakken på sundhedspolitikken, som ganske givet kommer til at blive et af valgkampens absolutte hovedtemaer.

I sit finanslovforslag for 2015 lovede Venstre en milliard kroner mere til kræftbehandling, hvilket ifølge Lars Løkke Rasmussen er det dobbelte af, hvad regeringen har besluttet at sætte af til området.

Men Danske Regioner vurderede sidste år, at man i 2015 skal spare 1,75 milliarder kroner, og derfor spurgte Clement Kjersgaard ind til regnestykket, der i DR-værtens ører lød til at give et negativt resultat.

Den præmis købte Lars Løkke Rasmussen dog ikke:

»Hvis du spørger, om vi har en betalingsvilje på sundhedsområdet, så er svaret ja,« sagde Venstres formand blandt andet i interviewet.

Dermed tyder det på, at Venstre er klar med tilstrækkelige penge til at kompensere for både stigende omkostninger og regionale besparelser på sundhedsområdet.

Alligevel bad Clement Kjersgaard om en klokkeklar garanti fra Lars Løkke Rasmussen om, at det samlede offentlige forbrug på sundhed rent faktisk vil stige under en Venstre-regering.

»Ja, det går jeg bestemt ud fra,« svarede Lars Løkke Rasmussen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.