Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke foreslår nyt trin i topskatten

V-formand Lars Løkke Rasmussen foreslår et nyt, lempeligt topskattetrin for kemiingeniøren og eksportsælgeren.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har i dag præsenteret partiets forslag til en skattereform.
Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har i dag præsenteret partiets forslag til en skattereform.

I de kommende skatteforhandlinger skal man udvide skatteskalaen med et nyt trin i topskatten. Det foreslår Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen. Det skal ske for at sikre, at flest mulige lønmodtagere får en lavere marginalskat.

Lars Løkke Rasmussen er indstillet på, at man eventuelt kan »skubbe« et nyt trin ind på skatteskalaen, så også topskatteydere med pæne mellemindkomster får gavn af marginalskattelettelserne. Derved bliver der kun et »bankdirektørtrin« øverst i skatteskalaen, hvor de allerhøjeste indkomster i millionklassen ikke får gavn af en eventuel kommende marginalskattelettelse.

- Det afgørende for mig er, at langt de fleste danske lønmodtagere, også dem med gode jobs, eksportsælgeren og kemiingeniøren, får en skattelettelse på den sidst tjente krone. Det kan man få enten ved at give grænsen en ordentligt løft opad, eller man kan gøre det ved at give grænsen et løft opad, så man får sygeplejersker og tømrere ud og så sætte procenten ned, siger Lars Løkke Rasmussen til Radio24Syv.

Regeringen har hidtil signaleret, at den kun er interesseret i at hæve topskattens bundgrænse, sådan at de laveste indkomster i fremtiden slipper for at betale topskat. Men Venstres formand vil gå skridtet videre. Venstre vil ikke nøjes med at tilgodese de laveste indkomster.

- Dem, der tjener rigtig rigtig mange penge - den berømte bankdirektør, som bliver skubbet frem i debatten, med tre eller fire eller fem millioner kroner - han skal selvfølgelig ikke have en skattelettelse på sin sidst tjente krone. Men danskerne, som de er flest, dem, vi nu beder om at arbejde, gymnasielæreren, kemiingeniøren, eksportsælgeren, de skal alle sammen have en skattelettelse på den sidst tjente krone, siger Lars Løkke Rasmussen.

Venstre har krævet skattelettelser på 13 milliarder kroner, og regeringen har indledt en veritabel talkrig med Venstre om regnestykkerne. Det forventes, at regeringen lægger sin skatteplan frem tirsdagen efter pinse.

Johanne Schmidt Nielsen, Enhedslistens frontfigur, siger i dag til Radio24syv, at hun har svært ved at se Enhedslisten lave en finanslov til efteråret med regeringen, hvis den samme regering har lavet en skattereform med højrefløjen, som betyder, at man tager frem dem, der har mindst, for at give til toppen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.