Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke: Folketinget giver efter for terrortruslen

Man forskanser det danske folkestyre, når man næste år lukker Rigsdagsgården foran Christiansborgs hovedtrappe for biltrafik. Det mener Venstres formand.

Venstre sagde nej, da resten af Folketingets præsidium forleden besluttede at lukke for biltrafikken gennem Rigsdagsgården foran hovedtrappen på Christiansborg. Det er frygten for et bilbombeangreb, der har fået politikerne til at træffe beslutningen.

- Så blev det offentligt, at et flertal i Folketingets præsidium - uden om Venstre - har besluttet at lukke Rigsdagsgården ved Folketinget af for gennemkørsel. Tør slet ikke tænke på, hvad det kommer til at betyde for myldretidstrafikken i København centrum, som i forvejen er forfærdelig. Det bliver kaos, skriver Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, på sin Facebook-profil.

- Endnu værre er det dog, at Christiansborg på denne måde lukker sig for omverdenen. Jeg har naturligvis respekt for PETs rådgivning, men det er et politisk ansvar at forholde sig til den. Og helt personligt mener jeg, at vi reelt giver efter for terrortruslen, når vi på denne måde forskanser det danske folkestyre, skriver han.

Ifølge netavisen Altinget.dk lukkes den gennemgående motortrafik gennem Rigsdagsgården i begyndelsen af 2013 med nogle midlertidige foranstaltninger. En mere permanent løsning først ventes at være på plads i efteråret 2014. Lukningen sker på opfordring af Politiets Efterretningstjeneste, PET.

- Vi ved, at terrorister går meget efter mål med stor symbolværdi som eksempelvis Folketinget. Vi drøfter sikkerhedssituationen løbende med PET, og vi lytter til deres vurderinger. De har i flere år anbefalet, at vi lukkede for den gennemgående biltrafik, siger Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), til Altinget.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.