Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke: Flygtningepolitikken skal være balanceret

Man fristes til yderliggående holdninger til flygtninge, men det løser ikke problemerne, mener Løkke.

Ruds Vedby: Yderpositionerne i dansk politik er ikke svaret på flygtningekrisen, lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på tirsdagens pressemøde.

- Vi kan ikke bare lukke Danmark af og hygge os i smug, mens verden står i brand. Men vi kan altså heller ikke bare åbne vores døre, siger Lars Løkke Rasmussen.

Svaret kommer efter statsministeren blev spurgt til, hvorfor en lind strøm af Venstre-medlemmer har forladt partiet i kølvandet på de indførte asylstramninger.

Først meldte folketingskandidaterne Kåre Traberg Smidt og Michael Jellesmark sig ud af partiet. Siden fulgte EU-parlamentarikeren Jens Rohde, der i stedet sluttede sig til De Radikale.

Senest er det tidligere folketingsmedlem Marion Pedersen, der har sagt farvel og tak, efter at være uenig i Venstres politik.

Men spørger man statsministeren, så er regeringens aktuelle asylstramninger nødvendige.

- Der skal findes en balance. Jeg mener, at regeringens politik præsenterer den balance, siger han.

Lars Løkke Rasmussen forstår godt, at man kan fristes til "radikale synspunkter" set i lyset af de seksuelle overgreb, der blev begået af udlændinge i den tyske by Köln.

- Og så kan man opleve andre situationer, hvor det skærer i ens hjerte, at folk har mistet familiemedlemmer i krig - måske har været udsat for ulykker undervejs - hvor man tænker "lad os åbne vores døre. Lad os hjælpe", siger han.

Men i praksis er det ikke enten eller, lyder det fra statsministeren, der lægger op til, at man tænker rationelt.

- Hvis vi i et år eller to eller tre skal tage folk ind i det her omfang, skal vi nok få det løst, selv om det vil udfordre os. Men hvis det sætter sig permanent, så vil det forandre vores samfund.

- Derfor er vi nødt til at tage rimeligt greb om det. Men vi skal gøre det på en måde, der efterlever vores internationale forpligtelser og vores humanitære standarder.

- Det mener jeg sådan set, at vi gør med den politik, vi fører, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.