Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke fastslår før samråd at kritikere har bevisbyrden

Medlemmer af Venstre har ikke stået i kø for at komme statsministeren til undsætning, siger kommentator.

Lars Løkke Rasmussen til det årlige torskegilde i Thyborøn den 21. januar 2018. John Anker Hametner (til højre med glasset) er vært. Scanpix/Johan Gadegaard/arkiv
Lars Løkke Rasmussen til det årlige torskegilde i Thyborøn den 21. januar 2018. John Anker Hametner (til højre med glasset) er vært. Scanpix/Johan Gadegaard/arkiv

København. Kritikerne har ansvaret for at løfte bevisbyrden, mener Lars Løkke Rasmussen (V) forud for et samråd om statsministerens relation til kvotekonger - en lille gruppe fiskere, der sidder på store dele af fiskekvoterne.

På Twitter svarede statsministeren tirsdag en bruger, som Løkke mente insinuerede, at Løkke gav politisk indflydelse til gengæld for gaver.

- Du insinuerer, at min politik kan købes for penge (=korruption). Det har du - og ikke jeg - bevisbyrden for. Og det er ret alvorlige anklager, skrev statsministeren på det sociale medie.

Løkke har i et tidligere samråd kaldt det "ulækkert" og "uværdigt" at insinuere, at en relation skulle have indflydelse på Venstres politik med henvisning til storfiskeren John-Anker Hametner Larsen.

Selv samme storfisker har givet Løkke en uges gratis brug af et sommerhus i Skagen til en anslået værdi af 10.000 kroner i fødselsdagsgave ifølge Ekstra Bladet.

Hametner står i spidsen for det årlige nytårsgilde i Thyborøn, hvor der indsamles penge til LøkkeFonden, som statsministeren har stiftet og er tidligere formand for.

Løkke modtog gaven, før han blev statsminister, men indløste den i juli 2016, da han var statsminister. To måneder efter begyndte forhandlingerne om en ny fiskeriaftale, hvor et flertal i Folketinget pressede på for at få indgreb mod kvotekongerne.

Fiskeripakken blev i december vedtaget af et flertal i Folketinget uden om regeringen.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) samt uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) gav tirsdag deres støtte til statsministeren, hæfter en politisk kommentator sig ved.

- Det har været påfaldende, at Venstres ministerhold eller folketingsgruppe ikke ligefrem har stået i kø for at komme ham til undsætning. Formentlig fordi, at de nu har prøvet det et antal gange.

- Det er klart mit indtryk, at man langt inde i Venstre og langt inde i regeringen er dødhamrende trætte af denne sag, siger politisk kommentator Hans Engell.

Mandag kom det via Fødevarewatch frem, at Løkke i januar 2016 mødtes med en mindre kreds af fiskere og drøftede en presserende dagsorden i dansk fiskeri - nemlig bestanden af den største industrifisk, tobis.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.