Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke efterlyser private penge til bæredygtig udvikling

Hvis verden skal ind på bæredygtig kurs, må private penge gå sammen med offentlige kasser, siger Lars Løkke.

3GF Global Green Growth Forum holdes i Eigtveds Pakhus i København mandag den 6. juni 2016 med gæster som statsminister Lars Løkke Rasmussen (på talerstolen) og udenrigsminister Kristian Jensen (V). Miljøminister i Vietnam Tran Hong Ha lytter til Lars Løkke. Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen
3GF Global Green Growth Forum holdes i Eigtveds Pakhus i København mandag den 6. juni 2016 med gæster som statsminister Lars Løkke Rasmussen (på talerstolen) og udenrigsminister Kristian Jensen (V). Miljøminister i Vietnam Tran Hong Ha lytter til Lars Løkke. Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen

Partnerskaber mellem det offentlige og private skal sikre finansiering og virkeliggørelse af de vigtige aftaler, det internationale samfund indgik i 2015: Klimaaftalen fra Paris og vedtagelsen i New York af FN's nye mål for bæredygtighed - kaldet SDG'er.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mandag ved åbning af konferencen Global Green Growth Forum (3GF) i Eigtveds Pakhus i København.

- I 2030 vurderes det, at der er et gab på 40 procent mellem efterspørgslen og forekomsten af rent vand, siger Lars Løkke.

- Og det skønnes i dag, at en tredjedel af al mad går til spilde. Det svarer til 940 milliarder dollar på årsbasis. Derfor præsenterer vi i dag en ny protokol om kamp mod madspild med vejledning og eksempler på "best practise", tilføjer statsministeren.

Lars Løkke peger på den danske klimafinansieringsfond som eksempel. Fonden har foreløbig mobiliseret 200 millioner dollar til projekter, og heraf kommer to tredjedele fra private investorer som pensionskasser. Endemålet er 1,5 milliarder dollar.

- Det vil kræve nye ideer at opfylde målene, og vi må bevæge os ned ad ukendte stier. Men det er muligt, for vi har meget nyttige redskaber til rådighed, siger statsministeren.

Global Green Growth Forum er stiftet på dansk initiativ i 2011. Årets møde holdes i samarbejde med regeringerne i Kina, Sydkorea, Mexico, Qatar, Kenya, Etiopien og Vietnam.

Deltagerne omfatter også topchefer fra internationale virksomheder og organisationer.

Omkring 30 partnerskaber ventes at vokse ud af 2016-mødet, der fokuserer på fødevarespild, byerne som frontløbere for grøn vækst, og hvordan FN's udviklingsmål bliver en forretningsmodel.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.