Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke efterlyser finansiering af kampfly fra Pape

K-formand kritiserer regeringens finansiering af kampfly, men fremlægger ikke selv et bud, mener Løkke.

København. De Konservative er det parti i Folketinget, som ønsker at indkøbe flest kampfly. Nu må partiets formand Søren Pape Poulsen selv fremlægge en finansiering for sit ønsket.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som afviser Søren Pape Poulsens kritik af, at regeringen vil finde penge til at købe kampfly for på Forsvarets materielbudget det næste årti.

Det vil udhule forsvarets økonomi, mener Søren Pape Poulsen.

- Jeg hørte godt talen, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

- Søren Pape Poulsen brugte en stor del af talen på økonomi. Jeg synes, han skulle have brugt lidt længere tid på, at give bud på hvordan han vil finansiere de mange ekstra kampfly han lægger op til at købe.

Regeringens udspil til Danmarks nye kampfly er, at der skal købes 27 fly af typen F-35. Indkøbsprisen alene ventes at blive på 20 milliarder kroner. Det udspil forhandler partierne i forsvarsforligskredsen nu om.

- Vi har lagt et bud frem, som ikke er udtryk for en oprustning eller en nedrustning. Det er et udtryk for, at vi ønsker at bevare den kapacitet, vi har i dag. Både til at forsvare Danmark, men også til at deltage i internationale operationer, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han mener, at finansieringen godt kan holdes inden for forsvarets budget:

- Vi har igennem mange år forberedt det danske forsvar på det, så forsvaret har brugt materielkontoen til at købe andet nødvendigt udstyr.

- Derfor vil der være en årrække frem, hvor man kan give hovedprioritet til købet af kampfly, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han afviser, at flykøbet vil udhule det danske forsvar:

- Nej tværtimod. Med den her beslutning lever vi op til det, der blev besluttet på Nato-topmødet i Wales, nemlig at vi stopper for nedskæringerne på forsvaret.

- Men det er fint, at der er andre, der har andre forslag. Det må de så underbygge med finansieringsforslag, siger Løkke.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.