Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke efter briternes brexit: Danmark skal blive i EU

Beslutningstagere i EU skal tage befolkningernes skepsis alvorligt, siger Løkke efter britisk afstemning.

Danmark hører hjemme i EU.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), efter at et flertal af briterne har stemt Storbritannien ud af EU.

»Vi må respektere det valg, som et flertal af den britiske befolkning har truffet. Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg synes, det er et meget trist resultat for Europa og for Danmark, siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Her understreger den danske statsminister, at det nu er op til den britiske regering at fastlægge et nyt forhold til EU. Løkke lægger op til at hjælpe briterne i den forbindelse:

»Jeg håber, at Storbritannien fortsat ønsker at bevare tætte relationer til EU,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Den danske statsminister har tidligere afvist, at danskerne ligesom briterne skal have mulighed for at stemme om Danmarks medlemskab af EU. Og den linje ligger fast trods resultatet fredag:

»Det britiske afstemningsresultat rokker ikke ved, at Danmark hører hjemme i EU. EU er Danmarks bedste mulighed for at påvirke den verden, vi på godt og ondt er del af,« siger Lars Løkke Rasmussen, der også fremhæver de økonomiske fordele for Danmark ved at være medlem.

Løkke: Vi må tage EU-skepsis alvorligt

Statsministeren har dog allerede i valgkampen sidste år åbnet for, at EU skal stoppe udviklingen mod en "social union". Behovet for reformer presser sig på i lyset af den stigende modvilje mod EU i flere lande, fastslår Løkke:

»De seneste tre folkeafstemninger i Storbritannien, Nederlandene og Danmark skal give anledning til eftertanke og handling. I befolkningerne eksisterer en skepsis mod EU. Det må vi som beslutningstagere i EU tage meget alvorligt,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Han fastslår, at det vil kræve "en ekstraordinær indsats at genvinde borgernes tillid og opbakning til det europæiske samarbejde". Det skal ske ved at fokusere samarbejdet på færre områder, mener Løkke:

»EU skal fokusere på de store problemer, som optager Europas befolkninger, men holde sig fra områder, hvor medlemsstaterne kan gøre det bedre selv, siger Lars Løkke Rasmussen i den skriftlige kommentar til den britiske afstemning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.