Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke: Det offentlige må ikke vokse mere

Et stop for udgifterne i den offentlige sektor skal gå til skattelettelser til danskerne, siger Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen, der nu går ind for nulvækst i den offentlige sektor.

Venstres Landsmøde.
Venstres Landsmøde.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, bruger sin tale ved partiets landsmøde til at hugge bremsen i og lægge en ny økonomisk kurs for Venstre.

Den offentlige sektor skal ikke vokse med 0,8 procent årligt, som partiet tidligere har stået i spidsen for.

Venstre går nu i udgangspunktet ind for et decideret offentligt udgiftsstop.

I stedet skal de penge, der er kommet i kassen som følge af reformer, sendes tilbage til danskerne i form af skattelettelser.

- Det er vigtigere at sikre danske arbejdspladser ved at sætte skatterne ned end at garantere, at verdens største offentlige sektor bliver endnu større, siger Lars Løkke Rasmussen i sin tale på partiets landsmøde i Herning.

- Udgangspunktet for Venstre i regering vil være et offentligt udgiftsstop, som sikrer danske arbejdspladser, siger han.

Lavere skatter er nødvendige, hvis Danmark skal være konkurrencedygtigt, og danske arbejdspladser skal bevares, er budskabet fra Løkke.

- Det kræver for det første, at vi erkender, at det er nødvendigt. At noget er vigtigere end noget andet. At det lige nu – og en årrække frem – er vigtigere at sætte skatten ned, sikre konkurrencekraft, sikre lønmodtagernes realløn, selvom de skal holde igen på lønnen, skabe holdbar vækst – end at lade de offentlige udgifter stige, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Vi har lavet reformer - og vi vil lave flere endnu - som skaber et overskud, der giver et råderum på 0,8 procent. Men vi siger, at det er bedre at bruge det overskud på at sætte skatter og afgifter ned og sikre danske arbejdspladser, end at bruge dem på at gøre verdens dyreste offentlige sektor endnu dyrere, siger han.

Den tidligere statsminister vil dog ikke garantere, at den offentlige sektor i de kommende år ikke vil blive større.

- Nej, det er vores udgangspunkt, at vi en årrække frem ikke kan lade den vokse. At vi – hvis vi vil bruge flere penge et sted, må bruge tilsvarende færre penge et andet sted. Men det er ikke en garanti. Tiden er ikke til garantier. Det er en målsætning. Et ønske. En ambition, siger Lars Løkke Rasmussen, der peger på, at man kan blive nødt til at vige fra den ambition af politiske grunde, fordi Venstre - uanset hvad - ikke vil kunne få magten alene, eller af saglige grunde, fordi man er nødt til at prioritere andre udgifter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.