Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke: Det hele sejler for regeringen

Regeringen har tirsdag kaldt Venstre og Dansk Folkeparti til forhandlinger om næste års finanslov. Venstres formand er alt andet end tilfreds med regeringens måde at håndtere forhandlingerne på.

Efter foreløbigt kuldsejlede forhandlinger med Enhedslisten om næste års finanslov har regeringen tirsdag kaldt Venstre og Dansk Folkeparti til forhandlinger i Finansministeriet.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), langer ud efter regeringen, og han minder om, at tidsfristen for regeringen er overskredet:

»Det hele sejler jo. Den her finanslov skulle have været færdig den første weekend i november, og fristen for at fremsætte ændringsforslag i Finansudvalget er for længst sprængt. Lovforslag, der skal træde i kraft fra 1. januar, skulle være fremsat onsdag i sidste uge. Det hele sejler,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Venstres formand vil ikke tage stilling til, hvordan mulighederne for en finanslov med regeringen ser ud på nuværende tidspunkt.

»Jeg ved ikke, hvilken chance vi har. Vi har fået en mødeindkaldelse til 14.30, og hvad regeringen har på dagsordenen, det ved jeg ikke,« siger han og uddyber:

»Jeg ved, vi ikke har været der siden 30. oktober. Jeg ved, at det her finanslovforløb er - for at sige det lige ud - amatøragtigt. Man har holdt pause fra dansk politik i tre uger og brugt tiden på alt muligt andet, og derfor står Danmark i den situation at, hvor finansloven skulle have været færdig den første weekend i november, så er vi nu i slutningen af november, hvor ændringsforslag skulle være afleveret for fjorten dage siden, og lovforslag skulle være fremsat onsdag i sidste uge,« siger han.

Venstre er indkaldt til møde hos finansminister Bjarne Corydon (S) klokken 14.30, mens Dansk Folkeparti skal til møde med regeringen klokken 16.30.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) oplyser, at hun ikke vil udtale sig om udspillet til Venstre og Dansk Folkeparti til efter spørgetimen, der finder sted klokken 13.00 i folketingssalen.

»Vi har indkaldt de borgerlige partier, og jeg har ikke yderligere kommentarer,« siger hun.

Regeringen offentliggjorde mandag den skitse til et finanslovforslag, som man har præsenteret for Enhedslisten, og parterne forhandlede i finansministeriet til sent om aftenen, uden af de kunne finde fælles fodslag for en aftale.

DEBAT: Synes du også det sejler? Del dine tanker om finanslovsforløbet under artiklen eller i vores tråd på Facebook.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.