Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke: Danmark sender tolke til Ukraine

Danske sprogofficerer skal træne ukrainske soldater, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen rejser tirsdag videre fra Polen til Ukraine, hvor han skal møde landets nye unge premier minister, Volodymyr Hrojsman.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen rejser tirsdag videre fra Polen til Ukraine, hvor han skal møde landets nye unge premier minister, Volodymyr Hrojsman.

Danmark vil sende sprogofficerer til Ukraine for at hjælpe med at træne den ukrainske hær.

Det fortalte Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøde efter drøftelser med den ukrainske præsident Petro Porosjenko i den ukrainske hovedstad Kiev.

Lars Løkke Rasmussen er den første danske statsminister på officielt besøg i Ukraine. Under besøget sagde han, at Danmark står op Ukraines side i striden med den store nabo Rusland.

»Rusland har ulovligt annekteret Krim og destabiliserer Ukraine. Vi må insistere på, at Ukraines suverænitet respekteres,« sagde Lars Løkke Rasmussen.

Danmark støtter en fastholdelse af EUs sanktioner mod Rusland, indtil den såkaldte Minsk-fredsaftale er opfyldt, sagde statsministeren.

Volden er de seneste uger igen taget til i det østlige Ukraine, hvor russisk-støttede oprørere kæmper mod ukrainske regeringsstyrker.

»Vi har hver dag ukrainske soldater, der bliver dræbt eller såret. Det er helt utilladeligt,« sagde den ukrainske præsident.

Ifølge statsministeren vil Danmark sende et antal sprogofficerer til det vestlige Ukraine.

»Vi vil sende tolke for at understøtte den militære træning i det vestlige Ukraine sammen med Canada,« sagde Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren mødtes også med Ukraines nyudpegede premierminister Volodymyr Hrojsman. Den ukrainske præsident og regering er de seneste måneder blevet kritiseret for at sylte længe ventede indgreb mod den vildtvoksende korruption.

»Jeg mener, som jeg sagde, at det bedste forsvar mod Ruslands forsøg på at destabilisere Ukraine er en succcerig reformproces. Jo større vækst og fremgang i Ukraine, jo mindre russisk indflydelse,« sagde Lars Løkke Rasmussen.

Senere tirsdag åbner statsministeren en erhvervskonference i Kiev.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.