Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke bifalder regeltjek efter bøder til udenlandske forskere

»Vi har brug for udenlandsk inspiration,« siger Løkke. Han bifalder regeltjek efter bødesager. DF er uenig.

Arkivfoto. »Vi har brug for udenlandsk inspiration,« siger Løkke. Han bifalder regeltjek efter bødesager. DF er uenig.
Arkivfoto. »Vi har brug for udenlandsk inspiration,« siger Løkke. Han bifalder regeltjek efter bødesager. DF er uenig.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er tilfreds med, at integrationsminister Inger Støjberg (V) nu vil se på, om reglerne for arbejdstilladelser til udenlandske forskere kan blødes op.

Det sker, efter DR og Politiken har beskrevet, hvordan flere udenlandske forskere risikerer bøder, blandt andet fordi de har holdt foredrag uden for universiteterne.

Godt at ministeren ser på regler og administration. Vi har brug for udenlandsk inspiration, skriver Løkke på Twitter.

De danske universiteter bruger årligt millioner af kroner på at få de bedste forskere i verden til Danmark.

Men flere udenlandske forskere er kommet i klemme, blandt andet fordi de har holdt foredrag uden for universiteterne.

DR og Politiken skriver, at der i øjeblikket verserer 14 af den slags sager.

Blandt andet amerikanske Brooke Harrington står til bøder, fordi hun har holdt oplæg for Skat og Folketingets Skatteudvalg om sin forskning.

Det skyldes, at hun ikke har ansøgt Styrelsen for International Rekruttering og Integration (Siri) om særskilt lov til at holde oplæg uden for sin arbejdsplads, Copenhagen Business School (CBS).

Inger Støjberg siger til DR, at hun vil se på, reglerne kan være »mere smidige«, selv om hun mener, at de ikke grundlæggende skal laves om.

»Jeg mener, at det kan være i alles interesse, at en professor, der er kommet her til landet, kan udbrede sin viden i foredrag, være censor og andre ting, der er relateret til det job, man har,« siger Inger Støjberg.

Hos DF siger udlændingeordfører Martin Henriksen, at højtuddannede udlændinge må forventes at kunne læse udlændingeloven ordentligt.

»Når der netop er tale om meget kloge mennesker, så burde de da netop kunne finde ud af at søge om dispensation, som der jo er mulighed for.«

»Jeg kan sagtens forstå, at folk tænker, at det er nogle underlige sager, men sager opstår ikke, fordi reglerne er forkerte. Sagerne opstår faktisk, fordi de pågældende udlændinge og deres arbejdsgivere ikke følger reglerne,« skriver han i en kommentar.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.