Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke afviser flere stramninger: To ting er i fokus nu

Flygtninge skal arbejde og så skal EU beskytte de ydre grænser. Løkke ser ikke flere stramninger som løsning.

København: Tirsdag ventes et flertal i Folketinget at vedtage de meget omtalte stramninger af asyl- og udlændingepolitikken, som blandt andet betyder, at nogle flygtninge fremover skal vente tre år på familiesammenføring.

Dermed har Danmark strammet så meget op, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke umiddelbart ser grund til at gennemføre nye stramninger:

- Er der rum for at stramme mere? Det ser jeg ikke lige umiddelbart foran mig. Nu skal vi vedtage de her regler, som har til sigte at sørge for, at Danmark ikke fremstår unødigt attraktivt, siger Lars Løkke Rasmussen:

- Det er helt oplagt, at situationen i Europa påvirker Danmark, men der findes ikke den stramning, som bare kan få det her til at gå væk, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren afviser dermed indirekte Dansk Folkepartis ønske om at gå videre med nye stramninger. Senest har Kristian Thulesen Dahl foreslået, at den midlertidige grænsekontrol suppleres med hastebehandling af asylansøgers sager på stedet.

Derefter vil de fleste asylansøgere kunne returneres til Tyskland igen, forventer Kristian Thulesen Dahl.

Løkkes dagsorden ser dog noget anderledes ud. Ifølge statsministeren er der nu to ting, som regeringen vil koncentrere sig om for at sikre, at Danmark kan håndtere tilstrømningen.

For det første skal flygtningene hurtigt i arbejde, når de er kommet til Danmark:

- Det er derfor, at regeringen om kort tid indleder forhandlinger med kommunerne og arbejdsmarkedets parter. Vi er simpelthen nødt til at gøre de her mennesker selvforsørgende, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

- Hvis det i fremtiden også er sådan, at kun én ud af 10 er i arbejde efter et år, så bliver det en meget stor økonomisk og menneskelig omkostning for vores samfund.

For det andet vil regeringen arbejde for en EU-løsning:

- Vi skal kaste os ind i de europæiske drøftelser. For i sidste ende er der brug for at Europa samlet finder nogle svar, siger Løkke og tilføjer:

- Der passes ikke godt nok på Europas ydre grænser. Specielt er der et problem i Grækenland. Hvis grækerne ikke får styr på deres ydre grænser, så truer det hele det europæiske projekt, som har skabt velstand i Danmark og resten af Europa.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.