Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke: Afghanistan-indsats har været en succes

Missionen i Afghanistan har først og fremmest været at undgå, at landet udviklede sig til en terrorrede. Den mission er lykkes, siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Mens andre tøver med at klappe i hænderne over resultatet af krigen i Afghanistan, er tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke bleg for at kalde indsatsen, der indtil videre har varet i 12 år, en succes.

- Vi gik ind i Afghanistan for at komme al-Qaeda til livs og for at undgå, at Afghanistan blev et skjulested for dem, og målt på det parameter har vores tilstedeværelse været en succes. Nu handler det om at komme ud med de vestlige tropper på en måde, hvor Afghanistan kan varetage egen sikkerhed, siger Venstre-formanden, der understreger behovet for, at arbejdet i Afghanistan gøres færdigt.

Han peger samtidig på, at der med indsatsen har været en række »positive tillægsgevinster« for landet, for eksempel at piger nu må gå i skole.

- Nu handler det om at give Afghanistan mulighed for at holde fast i de tillægsgevinster, og det er også derfor, at vi ikke stikker halen mellem benene, men har en kontrolleret tilbagetrækning, siger Lars Løkke Rasmussen.

De sidste danske soldater vil være ude af landet senest i 2014. Herefter vil Danmark på andre måder bidrage til landets udvikling. En indsats, som Lars Løkke Rasmussen ikke tør sætte en slutdato på.

- Et drømmebillede om, at Afghanistan blev sådan et miniaturebillede af Danmark med et dansk demokrati og en skandinavisk samfundsmodel har jeg aldrig troet på. Det, det handler om, er at sikre, at Afghanistan kan tage vare om egen sikkerhed, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.