Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke åbner Marienborg for Pride-arrangementer

Alle skal behandles med respekt, uanset hvem man elsker, siger Løkke før Copenhagen Pride Week.

Både Statsministeriet og Marienlyst bliver åbnet for arrangementer ved Copenhagen Pride.
Både Statsministeriet og Marienlyst bliver åbnet for arrangementer ved Copenhagen Pride.

København. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil i år gøre mere ud af kampen for homoseksuelles rettigheder under Copenhagen Pride Week.

Løkke vil åbne Marienborg og Statsministeriet for arrangementer i forbindelse med Pride-ugen for at vise, at regeringen aktivt støtter homoseksuelle og transseksuelles ret til at leve, som de vil.

Det første arrangement holdes mandag 14. august klokken 17.00. Her tager statsministeren forskud på Pride-ugen ved at invitere danskerne med på en fælles løbetur fra Marienborg under overskriften "Run with Pride".

»Med løbeturen kan vi i fællesskab vise, at alle skal behandles med respekt, uanset hvem man elsker, og hvordan man lever sit liv.«

»Det handler om den grundlæggende frihed til at være, den man er. Jeg håber, at mange vil snøre løbeskoene og bakke op om budskabet,« siger Lars Løkke Rasmussen forud for arrangementet.

Løbeturen går rundt om Lyngby Sø og er på cirka fem kilometer. Alle kan møde op på Marienborg i Lyngby og deltage.

Det andet arrangement i Prideugen foregår i Statsministeriet, hvor statsministeren og ligestillingsministeren torsdag 17. august er værter ved en reception.

Her er repræsentanter fra LBGTI-miljøet, politikere og organisationsfolk inviteret.

Forkortelsen LGBTI dækker over homoseksuelle, biseksuelle, transseksuelle og interseksuelle.

»Sammen med ligestillingsministeren glæder jeg mig til at møde og tale med repræsentanter, der kæmper for lige muligheder for alle.«

»Vi skal gøre vores for at sætte fokus på, hvordan vi kan fremme LGBTI-personers rettigheder,« siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.