Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løhde indleder kamp for at rydde gangene for patienter

Det kræver både penge og planlægning at komme hospitalernes overbelægning til livs, mener sundhedsministeren.

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) trækker i arbejdskitlen torsdag, hvor forhandlingerne om en akutpakke begynder med de øvrige borgerlige partier.

Regeringen har i forbindelse med finanslovsaftalen sat 1,2 milliarder kroner af over de næste fire år til en national handlingsplan for ældre medicinske patienter.

Målet er blandt andet at komme overbelægningen til livs. Patienterne skal væk fra sygehusgangene.

I første omgang skal der forhandles om 400 millioner kroner til en akutpakke, og hospitalerne skal allerede i år have omkring 220 millioner.

- Jeg kan ikke love, at vi kan knipse overbelægningen væk i morgen eller i overmorgen. Det er et langt og sejt træk. Men jeg kan love, at vi sætter handling bag ordene og rent faktisk får gjort noget ved det, siger Sophie Løhde til Ritzau.

Penge gør en forskel, siger ministeren. Men det handler også om at tilrettelægge bedre patientforløb.

- Hvis vi skal overbelægning til livs, og det skal vi, så skal vi sætte ind både før, under og efter sygehusindlæggelse, og det er derfor, vi lægger op til, at vi gør noget her og nu på sygehusene.

- Det handler om flere varme hænder i form af læger og sygeplejersker, og det handler også om, at vi i kommunerne skal være bedre til at tage imod de ældre medicinske patienter, når de bliver udskrevet fra sygehusene, siger Løhde.

Hun kalder projektet "sikkert patientflow" for noget, der skal udbredes til flere hospitaler. Det seneste år har projektet kørt på 12 sygehuse, blandt andet i Slagelse og Holbæk.

Såkaldte flowkooordinatorer i form af erfarne sygeplejersker har konstant fokus på overbelægningen, og det har hjulpet i forhold til at få fordelt patienterne bedre på det enkelte hospital, lyder det fra Løhde.

- Det handler om arbejdstilrettelæggelse. Jeg har besøgt en masse afdelinger, som har sat målrettet ind mod overbelægning ved at være med i projektet.

- Med nogle forholdsvis simple arbejdsredskaber har man gjort rigtig meget ved overbelægning, siger Løhde.

Den nationale handlingsplan er en del af finanslovsforliget mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.