Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LO vil fortsætte dagpengepres på regeringen

Der skal ændres ved retten til at optjene dagpenge, hvis man skal løse det problem, der opstår, når tusindvis af danskere til nytår falder ud af dagpengesystemet, lød det fra LO-formand Harald Børsting inden dagens møde med beskæftigelsesministeren.

Man bliver nødt til at pille med dagpengesystemet.

Så kontant er meldingen fra LO-formand Harald Børsting forud for mødet med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), hvor arbejdsmarkedets parter, kommunerne og A-kasserne deltager.

Her vil man forsøge at blive enige om en række initiativer, der kan fremme jobmulighederne for de danskere, der står til at falde ud af dagpengesystemet til nytår.

Men det alene kommer ikke til at løse problemet.

- Det redder ikke den samlede situation. Der vil stadig være en udfordring. Den omlægning af dagpengene, som blev besluttet under den tidligere regering, er meget dårlig timet i forhold til den konjunktursituation, vi er i, og det kan aktiveringsindsatsen ikke løse alene, siger LO-formand Harald Børsting på vej til mødet.

Han peger på, at det er nødvendigt at pille ved dagpengereformen, så det bliver lettere at optjene ret til dagpenge.

- Vi har peget på, at man bør vende tilbage på det gamle genoptjeningsniveau, de 26 uger, siger Harald Børsting, der ikke lader sig stoppe af, at både økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har afvist at ændre på genoptjeningsretten.

- Det skal ikke forhindre mig i at blive ved med at argumentere for, at der stadig er et problem, endda et meget tungt problem, og jeg tror ikke, man kan løse det, uden at vi også får kigget på genoptjeningskravet, siger han.

Spørgsmål: Er det realistisk, at I får ændret ved dagpengereformen?

- Det har jeg ikke nogen mulighed for at vurdere. Jeg kan bare konstatere, at det problem er der, og det vil vi blive ved med at minde regeringen om, siger Harald Børsting.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks