Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LO opfordrer Løkke til at droppe højere pensionsalder

Lønmodtagerne skal ikke piskes mere, så en direktør får råd til fladskærm nummer fem, siger LO's formand.

ARKIVFOTO: Budskabet fra LO-formand Lizette Risgaard til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er ikke til at tage fejl af på arbejdernes internationale kampdag 1. maj: Nej til en højere pensionsalder.
ARKIVFOTO: Budskabet fra LO-formand Lizette Risgaard til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er ikke til at tage fejl af på arbejdernes internationale kampdag 1. maj: Nej til en højere pensionsalder.

Budskabet fra LO-formand Lizette Risgaard til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er ikke til at tage fejl af på arbejdernes internationale kampdag 1. maj: Nej til en højere pensionsalder.

Hun minder om, at LO-familien i fællesskab står stærkt.

»Tænk lige over det. Én million medlemmer i LO-fællesskabet - 18 forbund, privat og offentlig sektor. Vi er et stort fællesskab. Vi er et stærkt, og vi er et stolt fællesskab. Det skal vi ikke glemme.«

»Og det skal politikerne og arbejdsgiverne ikke have lov til at glemme. De skal vide, at de kommer ikke uden om os.«

»Så når Lars Løkke-regeringen tror, at den kan slippe af sted med at hæve vores pensionsalder endnu mere end allerede aftalt - så tager han fejl,« siger Lizette Risgaard i sin 1. maj-tale.

LO-formanden mener, at Løkke og VLAK-regeringen skal stoppe med at forbedre forholdene for de rige. Og Dansk Folkeparti skal også finde sig i kritik fra Lizette Risgaard.

»Vi vil ikke betale med vores liv og vores helbred for unødvendige skattesænkninger. Vi vil ikke køres fuldstændige flade, for at en direktør kan få råd til fladskærm nummer fem.«

»Allerede i dag er mange lønmodtagere slidt ned til sokkeholderne. Derfor kræver vi i LO en ordentlig seniorførtidspension, som alle nedslidte kan få gavn af,« siger Lizette Risgaard.

»Er regeringen i gang med at sørge for dem, som har slidt og slæbt i et menneskeliv - nej.«

»Hvad laver regeringen så? Ja, den har travlt - sammen med Dansk Folkeparti - travlt med at gnubbe skuldre med godsejere og direktører.«

»Regeringen og DF har foræret over én milliard kroner væk til nogle af de allerrigeste i vores samfund,« siger hun.

Det vides endnu ikke, hvor meget regeringen ønsker at hæve pensionsalderen med.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.