Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LO: Korte praktikaftaler uden løn er uacceptable

Antallet af fulde ordinære praktikaftaler er faldet med cirka 7000 siden 2013, viser tal fra 3F.

København: Helt korte praktikaftaler mellem virksomheder og elever fra erhvervsskolerne skaber usikkerhed. Det mener LO?s formand, Lizette Risgaard, der nu er parat til at tage problemet op i trepartsforhandlingerne, skriver Information.

- Fulde uddannelsesaftaler er det, der giver de bedste uddannelser. De helt korte delaftaler, hvor der ikke er nogen forpligtigelser til at betale løn, mens eleverne er på skolebænken, finder jeg helt uacceptable, siger hun til Information.

Ud over at virksomhederne ikke er forpligtede til at betale løn i elevernes skoleperioder, må eleverne heller ikke sige nej til delaftalerne.

Aftalerne står i modsætning til de almindelige praktikaftaler, hvor en elev oftest er tilknyttet én virksomhed gennem hele sin uddannelse, og de korte uddannelsesaftaler, hvor virksomhederne betaler løn under noget af skolegangen.

En af dem, der har været på en række af de helt korte aftaler, er Bolette Rose Jørgensen, som læser til møbelsnedker.

- Jeg har været i et firma i én måned, hvor vi kun var der for at rydde op og lave arbejde, man ikke behøvede at være lært op til, siger hun.

I fredags tog regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgiverne hul på anden runde af forhandlingerne, hvor diskussionen om at sikre flere praktikpladser blev åbnet.

Siden januar 2013 er antallet af delaftalerne tredoblet og ligger i dag på over 3500 om året, viser tal fra 3F. DA bekræfter udviklingen.

Antallet af fulde ordinære praktikaftaler er ifølge tal fra 3F faldet med cirka 7000 siden 2013.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.