Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

LO afviser behov for flere hænder på arbejdsmarkedet

Der er ikke brug for flere hænder på arbejdsmarkedet, mener LO, der hellere vil opkvalificere.

LO's formand Lizette Risgaard vil hellere opkvalificere den nuværende arbejdsstyrke, end at forøge den.
LO's formand Lizette Risgaard vil hellere opkvalificere den nuværende arbejdsstyrke, end at forøge den.

Efter regeringen har opgivet en fremrykning af en hævning af pensionsalderen, har det danske erhvervsliv efterlyst andre måder at få mere arbejdskraft.

Men erhvervslivet er på den gale vej, mener Lizette Risgaard, som er formand for hovedorganisationen LO. Organisationen er en paraply for 17 fagforbund.

- Vi har udsigt til en markant stigning i arbejdsstyrken i de kommende år. Det er som følge af de sidste års mange reformer. Velfærdsreformen og tilbagetrækningsreformen eksempelvis, siger hun.

- Derfor er opgaven ikke at øge arbejdsudbuddet. Det er at få opkvalificeret lønmodtagerne og de arbejdsløse, så vi har de rette hænder til fremtidens arbejdsmarked.

I samlet flok har Dansk Erhverv, Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforening opfordret regeringen til at finde andre tiltag til at skaffe mere arbejdskraft.

LO og særligt underforbundet 3F har ført en kampagne mod planerne om at fremrykke pensionsalderen. Derfor ser LO regeringens beslutning om at droppe det som en sejr.

- Det betyder ro og tryghed om lønmodtagernes pensionsalder. Det er vigtigt, at man ved, hvornår man kan gå fra arbejdsmarkedet, siger Lizette Risgaard.

- Det er vigtigt at finde ud af, hvordan sikrer vi forebyggelse i fremtiden samt arbejdsforhold, der gør, at man kan holde ud til den pensionsalder, der er.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.