Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lille fald i antal hjemsendte udlændinge

Trods et bredt politisk ønske om at sende flere dømte udlændinge til afsoning i deres hjemland er der sket et lille fald de seneste år, viser nye tal. Overordnet er tendensen dog, at flere bliver hjem nu end for få år tilbage.

Flere dømte udlændinge skal sendes tilbage til deres hjemland og afsone deres fængselsstraf. På den måde sparer vi penge og opnår mere plads i vores fængsler.

Sådan lød det fra et bredt flertal i Folketinget i 2013, da der blev indgået en aftale, der skulle sikre en mere effektiv indsats for hjemsendelse af udlændinge i fængslerne, men siden da er udviklingen gået et lille skridt i den anden retning, viser tal fra Justitsministeriet.

Således blev der i 2013 overført 34 udlændinge til afsoning i deres hjemland, mens det sidste år gjaldt endnu færre, nemlig 30. Det er dog stadigvæk langt flere end i årene før, hvor der blev sendt henholdsvis 16 (2012), 3 (2011), 2 (2010) og 4 (2009) personer tilbage til deres hjemlande for at afsone.

I forbindelse med blå bloks udmelding torsdag om ønsket om at skærpe straffen for udviste udlændinge, der trodser deres indrejseforbud til Danmark, sagde Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S), at der bliver sendt flere udlændinge hjem end nogensinde:

»Jeg må bemærke, at vi sender langt flere hjem til afsoning i hjemlandet end nogensinde. Bliver man pågrebet, arbejder vi meget ihærdigt på, at man ikke skal afsone i Danmark, men i hjemlandet,« sagde hun til TV 2 News.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.