Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Barometertjek

Liberal Alliance tredjestørst i blå blok

Dansk Folkeparti og Venstre ligger på en delt førsteplads. Det viser det seneste vægtede gennemsnit i Berlingske Barometer.

Liberal Alliance ligger stabilt ifølge Berlingske Barometer.
Liberal Alliance ligger stabilt ifølge Berlingske Barometer.

Liberal Alliance har ligget utroligt stabilt i meningsmålingerne siden valget. Og det på trods af, at de i den seneste uge har stjålet de politiske overskrifter ved endnu engang at gøre topskattelettelser til den centrale forudsætning for partiets fortsatte støtte til Lars Løkkes regering.

Læs mere: Samuelsen forstærker trussel mod Løkke: Vores garanti er væk

Til valget i juni 2015 fik Liberal Alliance 7,5 procent af stemmerne. I dag ligger partiet til at få 7,9 procent af stemmerne ifølge det seneste vægtede gennemsnit i Berlingske Barometer. Det liberale parti kan således hæfte sig ved en særdeles stabil vælgertilslutning siden valget. Det gør Anders Samuelsen og co. til det tredjestørste parti i blå blok.

Læs mere: Mylenberg: LA vil presse regeringen til at makke ret

Dansk Folkeparti og Venstre ligger til henholdsvis 19,7 procent 18,3 procent af stemmerne. Men fordi begge resultater har en statistisk usikkerhed på 1,4 procent, må de to partier foreløbigt indtage en delt førsteplads som størst i blå blok.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.