Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Liberal Alliance: Nu er vi et rigtigt parti

Ambitionerne er store hos Liberal Alliance, der drømmer om 18 mandater.

Partiformand Anders Samuelsen under Liberal Alliances landsmøde i Tivoli Congress Center.
Partiformand Anders Samuelsen under Liberal Alliances landsmøde i Tivoli Congress Center.

De har været dømt ude, døde og nærmest begravet.

Men ved Liberal Alliances landsmøde lørdag blev det fra talerstolen gang på gang understreget, at partiet i dag er et rigtigt parti med store ambitioner.

Så store, at man ved næste valg forventer at have fordoblet antallet af pladser i Folketinget til 18.

Sådanne ambitioner kan man tillade sig, når man har genrejst sig fra de døde, lød det fra partilederen.

- Jeg har aldrig før oplevet, at et parti kollapsede fuldstændigt, at det endte på 0,0 procent i meningsmålingerne - i gennemsnit, som Leif Mikkelsen sagde - at det derefter stod op fra de døde - mere end døde - og endte med at komme i Folketinget med 176.000 stemmer i ryggen, sagde partileder Anders Samuelsen fra talerstolen og høstede både bifald - og latter - fra en fyldt sal i Tivoli Congress Center.

Men selv om partiet er gået fra at være nærmest et enmandsprojekt til at have ni mandater i Folketinget, er Liberal Alliance ikke et parti som partier er flest.

- Nu er Liberal Alliance et rigtigt parti, men vi er ikke som de andre, vi er stadig noget helt for os selv, lød det fra politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll.

Og fra manden med pengene, Lars Seier Christensen, der er stifter af Saxo Bank, som åbent støtter partiet, og som på landsmødet var inviteret til at tale, lød følgende råd:

- Vi er blevet et rigtigt parti. Men vi er nødt til at holde fokus på, at vi ikke bliver et rigtigt parti i den forstand, at vi bliver som andre. Vi er nødt til at sikre, at vi ikke bliver selvfede og slapper af, men bliver ved og ved med at fokusere på, hvordan vi retter op på det her land, og vi er nødt til at komme med konkrete løsninger, lød det og hver gang blev der klappet og nikket anerkendende fra de lange bord i salen.

Fra talerstolen blev der også langet ud efter »de andre« og særligt blå bloks storebror, Venstre, som af Anders Samuelsen blev kritiseret for ikke at tage sin rolle alvorligt.

- Kom nu på banen, Venstre, lød det fra Anders Samuelsen, der betegnede netop den konstruktive kritik og evnen til at komme med løsningsforslag som Liberal Alliances adelsmærke og det, der skal sikre partiet fremgang.

- Vi skal hver dag bestræbe os på ikke bare at være kritikere, men også at være konstruktive. Det skal være et adelsmærke for det her parti, at hver gang vi kritiserer, så har vi også et bud på en løsning. Det mangler man i sandhed i oppositionen i dag, lød det fra partilederen.

- Det bliver ved kritikken af en betalingsring, men hvad er alternativet? Det er det, vi kan. Vi kan bidrage med et alternativ, sagde Anders Samuelsen, der fik fuld opbakning til kritikken fra medlemmerne.

- Jeg tror, det er den rigtige taktik. Jeg er helt enig med Anders i, at Venstre lurepasser. I stedet for at skyde på regeringen, synes jeg, de skulle komme i arbejdstøjet og komme med noget konstruktiv kritik sammen med os, sagde Henrik Morbjerg fra Østjyllands Storkreds.

Den samme holdning havde Helle Faust fra Nordsjælland Storkreds.

- Jeg synes, kritikken er helt berettiget. Jeg har selv været medlem af Venstre, men jeg synes, de er alt for socialdemokratiske, lød det over frokosten.

Liberal Alliance gik ved sidste valg fra 2,8 procent til 5 procent af stemmerne. Ved næste valg er forventningen, at man kan tage 10 procent af stemmerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.