Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Liberal Alliance lukker i om massiv ministerkritik fra DF

Transportminister Ole Birk Olesen og Thyra Frank - begge fra LA - har fået hård kritik fra Dansk Folkeparti.

Transportminister Ole Birk Olesen og Thyra Frank - begge fra LA - har fået hård kritik fra Dansk Folkeparti.
Transportminister Ole Birk Olesen og Thyra Frank - begge fra LA - har fået hård kritik fra Dansk Folkeparti.

Ole Birk Olesen er ikke kompetent nok som transportminister, og ældreminister Thyra Frank skal passe sit arbejde og droppe sin »vævende snak«.

Kritikken mod de to ministre fra Liberal Alliance kommer fra VLAK-regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti.

Hos Liberal Alliance ønsker den politiske ordfører, Christina Egelund, ikke at udtale sig om DF's kritik.

»Jeg har ingen kommentarer til det«, skriver Egelund i en sms til Ritzau.

Det er DF's transportordfører, Kim Christiansen, der i et interview med DR langer ud efter transportministeren, som han blandt andet kalder »arrogant«.

Og det er ældreordfører Jeppe Jakobsen (DF), som står for kritikken af Thyra Frank.

Ifølge DF skal hun tage skarp afstand fra praksis på plejehjemmet Lotte, hvor ministeren som leder kopierede arbejdspladsvurderinger fra et andet plejehjem.

DF's ældreordfører vakte i sidste uge ekstra opsigt ved at udtale sig i dobbeltinterview med Socialdemokratiets ældreordfører, Astrid Krag.

Det understreger, at de to partier står sammen om kritikken efter en periode, hvor Astrid Krag var blevet genstand for kritik for at forfølge ældreministeren med nærmest ugentlige samråd.

Uenighederne mellem Kim Christiansen og Ole Birk Olesen kom til udtryk for rullende kameraer tidligere på måneden, da de var med til at fremlægge den nye taxalov på et fælles pressemøde.

Ministeren kaldte aftalen for en åbning for kørselstjenesten Uber på det danske marked. Kim Christiansen stod lige ved siden af Ole Birk Olesen, rystede på hovedet, og kaldte taxaloven for »dødsstødet for Uber«.

DF's gruppeformand, Peter Skaarup, har udtalt, at de to DF-ordførere passer deres arbejde, og at DF-toppen bakker op om kritikken af de to LA-ministre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.