Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Liberal Alliance holder fast i Saxo Bank

Opdateret: Midt i blæsten om Saxo Bank kan bankdirektør Lars Seier Christensen regne med én rigtig ven: Liberal Alliance. Partiet fortsætter med at modtage penge fra ham.

Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen har givet en halv million kroner til partiet Liberal Alliance.
Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen har givet en halv million kroner til partiet Liberal Alliance.

Mens De Konservative nu slår hånden af Saxo Bank, så længe politiet undersøger banken, så tager Liberal Alliance fortsat gerne mod penge fra den ene af bankens to direktører, Lars Seier Christensen.

Både partiformand Anders Samuelsen og politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll understreger, at banken og bankdirektøren er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.

- Jeg har tillid til, at Saxo Bank drives på en ordentlig måde, siger Anders Samuelsen.

- Og jeg synes lige, at De Konservative skal komme ned af den høje hest. Der er jo hele tiden sager kørende mod danske virksomheder, så hvis det skulle være et kriterium, så er der mange virksomheder, man ikke skulle kunne modtage penge fra, siger partiformanden.

Lars Seier Christensen gav sidste år en halv million kroner til Liberal Alliance. Det gør suverænt bankdirektøren til Liberal Alliances hovedsponsor, da partiet derudover kun modtog 250 kroner fra private bidragydere.

Saxo Bank blev tidligere på måneden meldt til Bagmandspolitiet af Finanstilsynet, som mener, at banken er organiseret på en måde, så den kan bruges til hvidvask af penge fra kriminalitet eller til kanalisering af penge til terror. En undersøgelse, som har fået De Konservative til at takke nej til penge, så længe den kører.

Selv om Saxo Bank bliver dømt, er det ikke sikkert, at Liberal Alliance frabeder sig pengene.

- Jeg vil ikke sidde og botanisere i hvis og hvis, for så vil jeg jo nærmest være med til at dømme dem. Der må gælde den samme retssikkerhed for bankdirektører som alle andre, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Anders Samuelsen er dog klar til at tilgive Lars Seier Christensen, som i dag har forladt Danmark til fordel for skattely i Schweiz.

- Lad os nu se, om de bliver dømt - og for hvad? Er det en fodfejl eller to? Så retter de ind, og det er det, siger Liberal Alliances formand.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.