Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Liberal Alliance går stadig efter at fjerne topskatten

Det betaler sig at gå i regering, siger Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, på Folkemødet.

Anders Samuelsen (LA) satser på, at skatten skal ned, når regeringen til efteråret forhandler finanslov, siger han på Folkemødet.
Anders Samuelsen (LA) satser på, at skatten skal ned, når regeringen til efteråret forhandler finanslov, siger han på Folkemødet.

»Vi valgte at tage ansvar for at trække Danmark i den rigtige retning. Også selv om det nogle gange koster. Tingene flytter sig. Slet ikke så hurtigt, som vi gerne så det.«

Det siger Liberal Alliances politiske leder, udenrigsminister Anders Samuelsen, ved Folkemødet i Allinge på Bornholm.

Dermed forsvarer han sig mod kritik af, at Liberal Alliance ikke har nået noget i regeringen.

Han hæfter sig ved regeringens resultater om stram udlændingepolitik og styrket kernevelfærd.

»Vi har udvidet ytringsfriheden, for vi har afskaffet blasfemiparagraffen,« siger Anders Samuelsen.

Han satser på, at skatten skal ned, når regeringen til efteråret forhandler finanslov. Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet vil ikke sænke topskatten.

»Vi går efter en fuldkommen afskaffelse af topskatten. Væk med registreringsafgiften. Vi går til forhandlingerne i efteråret med en ukuelig optimisme,« siger Anders Samuelsen.

Han hæfter sig også ved uro i verden.

»Vi må aldrig acceptere, at terror bare bliver en almindelig del af hverdagen. Nej. terroren skal stoppes. Udviklingen skal vendes,« siger udenrigsministeren.

Regeringen vil styrke de liberale demokratier. Om ti år skal vi have mindre terror, mere demokrati og mere forsamlings.- og ytringsfrihed, siger han.

»Det kommer til at lykkes. Det kan jeg godt love jer,« siger Anders Samuelsen.

»Det er en frihed, vi ikke bare kan tage for givet. Det er en frihed, som er under pres. Få hundrede kilometer herfra ligger Rusland.«

Han understreger ufrihed i Ukraine og kaos i Venezuela.

Folkemødet har udviklet sig til en af de »bedste fejringer af dansk demokrati«, siger Anders Samuelsen.

»Vi har kernen af det danske demokrati i den bedste funktion. Det er demokrati, når det er allerbedst,« siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.