Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ledige kan nu forlænge dagpenge med småjob

Få timers job forlænger dagpengeperioden for de ledige i det nye dagpengesystem, siger beskæftigelsesminister.

København. Det er godt, at ledige på dagpenge får et mere smidigt system, hvor de kan forlænge dagpengeperioden med småjob.

Det siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om det nye dagpengesystem, som træder i kraft mandag.

- Hvis man tager småjob, så får man nogle bedre vilkår for de dagpenge, man optjener. Det sker for at give mere fleksible vilkår til dem, der gerne vil have en tilknytning til arbejdsmarkedet.

Bag reformen står V-regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Reformen følger dagpengekommissionens anbefaling.

Ledige kan fra 2. januar forlænge dagpengeperioden med få timers arbejde, som de kan spare op.

Når småjob også giver ret til dagpenge, vil flere ledige tager vikariater eller småjob, mener beskæftigelsesministeren

Spørgsmål: - Var systemet for stift, når ledige skulle arbejde et år for at få dagpenge igen?

- Det er en reaktion på det arbejdsmarked, vi vil se i fremtiden. Mange mennesker arbejder nu i perioder. De har måske ikke et fuldtidsjob. Derfor har man brug for nogle mere fleksible mekanismer, siger Troels Lund Poulsen.

Fra 1. juli kan ledige tjekke deres timebank på jobnet.dk.

Indtil 1. juli kan de få oplyst i a-kassen, hvor mange timer de har. Indtil 1. juli skal ledige arbejde mindst 9,3 timer for at få forlænget dagpenge. Derefter er en time nok.

Før skulle de ledige arbejde i et år, inden de havde genoptjent retten til dagpenge. Nu optjener ledige dagpengeret i forholdet 1:2. Når de arbejder én dag, får de ret til to dage på dagpenge.

Ledige kan højst forlænge deres dagpengeperiode på to år med et ekstra år. Derefter skal de have mindst 1924 timers arbejde inden for tre år for at genoptjene deres dagpengeret.

Troels Lund Poulsen glæder sig over, at flere kommer i job, så færre er ledige.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.