Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ledende S-politiker: Akutjob er en nødløsning

Den socialdemokratiske regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen mener ikke, at regeringens akutjob løser de reelle problemer i forbindelse med dagpengereformen.

En nødløsning. Sådan betegner Vibeke Storm Rasmussen (S), formand for regionsrådet i Region Hovedstaden, regeringens akutjobpakke.

I et interview med ekstrabladet.dk siger regionsrådsformanden, at akutjobbene ikke løser de reelle problemer, som forkortelsen af dagpengeperioden fører med sig.

- Det er nogle nødløsninger, man forsøger sig med. Det er, hvad det er. Man kan ikke kalde det andet. Jeg ved ikke, om de selv mener, at det er andet. Men det virker som om, at de forsøger at redde noget, siger Vibeke Storm Rasmussen, betegner manglen på kvalificeret arbejdskraft som det største problem på det danske arbejdsmarked.

- Man er simpelthen nødt til at lave nogle ting, som også kan række på den lange bane, og som virkelig flytter vores samlede arbejdsstyrke opefter, siger hun til ekstrabladet.dk.

- Jeg tror, at hele Folketinget har undervurderet, hvor alvorligt problemet er. Jeg har ikke hørt nogen i Folketinget snakke om de her ting. Vi andre har forsøgt at påpege det ad flere omgange, men de har slet ikke talt om det i Folketinget, siger regionsrådsformanden.

Vibeke Storm Rasmussens partifælle, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), svarer på kritikken med en skriftlig kommentar til ekstrabladet.dk.

- Vibeke Storm Rasmussen har ret i, at man formentlig undervurderede problemet, dengang man besluttede reformen og ikke mindst indfasningen af den, udtaler ministeren.

- Derfor er det godt, at vi med Enhedslisten forlængede indfasningen af reformen et halvt år og flere gange har udvidet jobrotationsordningen. Og ikke mindst at vi har vedtaget den uddannelsesordning, som sikrer uddannelse og forsørgelse til dem, der måtte opbruge deres dagpenge efter nytår, lyder det fra Mette Frederiksen.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.