Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Laveste asyltal i årevis tilfredsstiller ikke DF

Stramningerne skal trækkes ud af Inger Støjberg for tiden, mener Dansk Folkeparti.

Martin Henriksen
Martin Henriksen

Selv om antallet af asylansøgere i Danmarks sidste år var det laveste i ni år, så er Dansk Folkeparti ikke tilfreds.

Det siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF), efter at nye tal viser, at knap 3500 personer søgte asyl i Danmark sidste år. Ikke siden 2008 har så få søgt asyl her i landet, oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Men det får altså ikke Dansk Folkeparti til at stoppe sin jagt på nye stramninger af udlændingepolitikken.

»Vi synes stadigvæk, at det samlede antal er for voldsomt,« siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

»Vores politik er, at man slet ikke bør kunne få asyl i Danmark, hvis man kommer fra et sikkert land. Så vi skal ned på nul, hvis vi skal helt i mål.«

Helst så DF, at man slet ikke kunne søge asyl ved den danske grænse. Men hvis det ikke kan blive en realitet, så foreslår partiet blandt andet krav om, at flygtninge skal være selvforsørgende for at de kan få familiesammenføring.

»Der er en række ting, man kan ændre på. Men vi skal godt nok hive hver eneste stramning ud af ministeren her for tiden,« siger Martin Henriksen.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) udtaler i en pressemeddelelse om de nye tal:

»Jeg er ikke i tvivl om, at vores stramme kurs i udlændingepolitikken er blevet kendt langt ud over vores landegrænser, og det var præcis den effekt, jeg ønskede.«

Men ministeren bør altså ikke hvile på laurbærrene, lyder det fra støttepartiet:

»Det er godt. Men det er ikke godt nok,« siger Martin Henriksen.

Spørgsmål: Det er jo langt fra alle, der søger asyl, som faktisk får det. Kun 35 procent fik asyl sidste år. Hvad er problemet ved, at folk søger asyl, hvis dem, der ikke har krav på beskyttelse, alligevel får afslag?

»Det er rigtigt, at ud over at antallet af asylansøgere er faldet, så er den andel, der får asyl, også faldet. Det er to gode ting. «

»Men når man kommer til Danmark og får afslag på asyl, så er man inde i landet. Så opholder man sig i Danmark og begår måske kriminalitet og skaber utryghed.«

»Derfor er målsætningen at få både anerkendelsesprocenten og antallet, der søger asyl, længere ned,« siger Martin Henriksen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.