Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Laura Lindahl går efter Villum Christensens folketingsplads

LA skal have ny spidskandidat i Sjællands Storkreds, da Villum Christensen stopper i Folketinget.

Folketingsmedlem Laura Lindahl (LA) på Christiansborg.
Folketingsmedlem Laura Lindahl (LA) på Christiansborg.

København. Folketingsmedlem for Liberal Alliance Laura Lindahl går efter at blive partiets spidskandidat i Sjællands Storkreds.

Pladsen er tom, efter at LA-folketingsmedlem Villum Christensen i sidste uge meddelte, at han ikke opstiller ved næste valg. Han vil i stedet være borgmester i Slagelse, oplyste han.

Laura Lindahl er i dag valgt i Københavns Storkreds.

Laura Lindahl bor på Frederiksberg, hvor hun også sidder i kommunalbestyrelsen. Men hun fremhæver i en pressemeddelelse, at hun har boet i Køge i mange år. Og at hun har gået på Solrød Gymnasium.

- Der er ingen tvivl om, at vi i Liberal Alliance skal gøre os ekstra umage i den kommende tid for at få gennemført liberal politik og ikke mindst styrke vores lokale partiorganisationer, så vi er klar til næste valg, siger hun i pressemeddelelsen.

- Hvis jeg bliver ny spidskandidat i Sjællands Storkreds, så er det mine to klare prioriteter.

Laura Lindahl blev ved seneste folketingsvalg valgt som folketingsmedlem nummer to i LA's Københavns Storkreds efter økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Villum Christensens farvel til Folketinget hænger sammen med et af de mest spektakulære udfald af kommunalvalget i november.

LA-politikeren har været med til at sikre flertal for socialdemokraten John Dyrby Paulsen som borgmester i Slagelse, der til gengæld har skrevet under på en aftale om, at Villum Christensen kan blive borgmester efter to år.

Hvis LA-politikeren altså vil til den tid. Flere politiske iagttagere har kaldt Slagelse-aftalen tynd, fordi det i sidste ende er op til Dyrby Paulsen, om han vil vige pladsen.

Og fordi der ikke er et flertal i byrådet, der har forpligtet sig til at støtte Villum Christensen som borgmester.

Liberal Alliance i Sjællands Storkreds holder opstillingsmøde 3. februar.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.