Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lars Løkkes rådgiver vil tilbage til Libyen

Danmark skal begrænse antallet af skrøbelige stater, der får bistand. Og som noget nyt skal Libyen have en dansk håndsrækning, anbefaler ambassadør Peter Taksøe-Jensen i ny udenrigspolitisk udredning.

Peter Taksøe-Jensen fotograferet i Udenrigsministeriet.
Peter Taksøe-Jensen fotograferet i Udenrigsministeriet.

Libyen skal have dansk bistand.

For netop i Libyen har Danmark flere forskellige interesser på spil - herunder indsatsen mod terrorisme, flygtningestrømme og migration.

Det fastslår Peter Taksøe-Larsen, der i de seneste syv måneder har arbejdet på en udredning om Danmarks udenrigs,- sikkerheds- og udviklingspolitik for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

»Vi skal holde fast i bistanden til de skrøbelige stater, men vi skal fokusere på  færre lande. Måske kun tre i stedet for de syv-otte lande, vi støtter i dag. For så kan vi gøre en større forskel. Jeg peger på Afghanistan, Syrien og Libyen, hvor der er sammenfaldende danske interesser: vi kan afbøde flygtninge og fået gjort noget ved terrortruslen,« siger Peter Taksøe-Jensen til Berlingske forud for lanceringen af hans udredning mandag.

Følger regeringen hans anbefaling, vil Danmark droppe støtten til skrøbelige stater som Somalia og Sydsudan.

Støtten til Somalia har blandt andet være begrundet i truslen fra pirater mod skibsfarten ud for Somalias kyst.

Men, understreger Peter Taksøe-Jensen, truslen fra piraterne er nu kraftigt aftaget.

Og i Sydsudan er det også i forhold til Syrien, Afghanistan og Libyen »sværere at se sammenfaldende danske interesser,« siger Peter Taksø-Jensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.